Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Provincie betaalt mee aan uitbreiding vaarroutes in Dijk en Waard

door | 17 februari 2022 | Gemeentenieuws, Langedijk

Gemeente Dijk en Waard krijgt van de provincie Noord-Holland een financiële bijdrage voor twee recreatieve waterprojecten. Het gaat om het uitbreiden en verbeteren van vaarroutes in Zuid-Scharwoude én rondom Sint Pancras. De provinciale subsidie voor beide projecten bedraagt in totaal 635.000 euro.

Beide plannen, waarvan de uitvoering dit voorjaar start, maken deel uit van het project Langedijk Ontwikkelt Met Water. Bij de plannen werkt de gemeente nauw samen met Stichting Langedijk Waterrijk, Recreatieschap Geestmerambacht en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord.

VIER BRUGGEN

Voor het verbeteren van de vaarroute in Zuid-Scharwoude krijgt de gemeente een provinciale bijdrage van 400.000 euro. Het budget wordt besteed aan het vervangen van vier dammen door bruggen op de Achterburggracht (nabij de Machinesloot) en het verbreden van waterlopen. Hierdoor wordt een vaarroute van 1,5 kilometer ontsloten voor kleinere pleziervaartuigen. De vier bruggen worden gerealiseerd op de volgende plekken: Sportlaan-Kastanjelaan, Lindenlaan, Wilgenlaan-Kastanjelaan en Wilgenlaan.

De subsidie voor Sint Pancras is een bijdrage voor een nieuwe brug in het Venpad en het realiseren van een extra vaargeul (een zogeheten bypass) op de noordelijke vaarroute rondom Sint Pancras. De subsidie van de provincie hiervoor bedraagt 235.000 euro.

VERBETEREN VAARNETWERK

De gemeente is blij met de provinciale subsidies: “Hiermee kunnen we daadwerkelijk een bijdrage leveren aan het verbeteren en het aantrekkelijker maken van het vaarnetwerk. Dat is mooi voor onze inwoners, maar ook voor alle mensen met pleziervaartuigen die Noord-Holland bezoeken”, aldus wethouder Annette Groot.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws