Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Provincie biedt werkzoekenden gratis opleidings- en ervaringstraject aan

door | 26 januari 2022 | Laatste nieuws, Noord-Holland, Overheid

De provincie Noord-Holland biedt werkzoekenden een gratis opleidings- en ervaringstraject aan in het Smart Mobility werkveld; een van de meest kansrijke sectoren van dit moment.

Dat gebeurt in samenwerking met de provincie Overijssel en het UWV, van 1 april tot en met 30 september 2022. Deelnemers worden in 6 maanden opgeleid om met veilige, slimme en duurzame mobiliteit aan de slag te gaan én doen ervaring op in het werkveld.

Veel behoefte aan nieuwe gemotiveerde medewerkers

De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, dat maakt ook dat de wereld van de mobiliteit vlug verandert. Reizigers verplaatsen zich op een andere manier en kunnen hun reis steeds beter plannen. Daarnaast staan wegbeheerders en overheden voor grote maatschappelijke opgaven. Zij zetten Smart Mobility toepassingen in die bijdragen aan slim, schoon en veilig reizen. Daarom is er nu en in de komende jaren veel behoefte aan gemotiveerde nieuwe medewerkers in dit uitdagende vakgebied. De provincie Noord-Holland zet zich in voor het opleidings-en ervaringstraject om de werkgelegenheid te bevorderen. Daardoor ontstaan nieuwe kansen op de arbeidsmarkt en wordt voorzien in de vraag naar extra medewerkers.

Opleidings- en ervaringstraject

Het traject start de eerste 3 maanden (april tot en met juni) met een opleiding van 4 dagen per week om met veilige, slimme en duurzame mobiliteit aan de slag te gaan. Dat betekent een basiscursus verkeerskunde en een toelichting op diverse mobiliteitsoplossingen zoals verkeers- en mobiliteitsmanagement, Mobility as a Service, digitalisering van mobiliteitsdata, het intelligente verkeerslicht en elektrificatie van het wagenpark. Ook de praktische vaardigheden komen aan bod, denk aan projectmanagement, advisering en contractbeheersing. Van juli tot en met september doen de deelnemers ervaring op in het werkveld, bij professionele bedrijven zoals Arcadis, Goudappel, WerkgeversServicepunt (WSP), Antea Group, Royal Haskoning DHV en Sweco.

Interesse? Kom naar de informatiebijeenkomst

De provincies en het UWV organiseren op 15 februari van 9.30 tot 12.00 uur een informatiebijeenkomst. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor uiterlijk 7 februari aanmelden door een e-mail te sturen naar: Smartmobility@uwv.nl. Daarna ontvangen zij meer informatie. De deadline voor het indienen van motivatiebrief en CV is 7 maart. Op 18 maart horen de kandidaten of zij geselecteerd zijn voor het traject.

Meer informatie

Met vragen kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Lenne Merbis, bereikbaar op 06-31688089 of stuur een e-mail naar Smartmobility@uwv.nl. Op de hoogte blijven van vacatures bij de provincie N

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws