Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Raad stelt integraal parkeerbeleid vast

door | 1 mei 2024 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

Op dinsdag 23 april besloot de raad tijdens de raadsvergadering over het integraal parkeerbeleid. Verder heeft raadslid Naïma Ajouaau afscheid genomen van de raad en is Hudson Louis als haar vervanger geïnstalleerd.

Integraal parkeerbeleid 2024-2030

De raad heeft het integraal parkeerbeleid 2024 – 2030 vastgesteld. Voor dit onderwerp waren veel belangstellenden naar het gemeentehuis gekomen. In totaal zijn er tien amendementen en moties door de verschillende fracties ingediend over de tarieven en de vergunningen. Hiermee probeerden deze fracties het integraal parkeerbeleid aan te passen. Daarvan zijn er drie aangenomen. Het amendement dat is aangenomen leidt tot de volgende wijzigingen in het integraal parkeerbeleid:

  • Voor de eerste bewonersvergunning worden administratieve kosten à € 25 in rekening gebracht.
  • De tweede bewonersvergunning wordt betaald (€100 per jaar voor tweede bewonersvergunningen, € 450 per jaar voor bedrijven).
  • Wie een parkeerplaats op eigen terrein heeft, komt niet in aanmerking voor een eerste parkeervergunning. Zo wil de gemeente parkeren op eigen terrein aanmoedigen.

De raad heeft ook een motie over fietsparkeren aangenomen. De raad wil dat er concrete maatregelen worden genomen om het fietsparkeren veiliger te maken. Er worden teveel fietsen gestolen.

Verder is de motie aangenomen om een tijdelijke ontheffing van zes weken voor bedrijven die langdurige werkzaamheden bij inwoners verrichten, toe te voegen aan het integraal parkeerbeleid. Zo hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van de beschikbare uren voor de bezoekersregeling.

Het doel is om het nieuwe parkeerbeleid per 1 januari 2025 in te voeren.

Afscheid en installatie raadsleden

Raadslid Naïma Ajouaau heeft afscheid genomen van de gemeenteraad van Dijk en Waard. Zij was vanaf januari 2022 lid van de gemeenteraad voor de PvdA. Naïma werd door de voorzitter van de raad bedankt voor haar betrokken inzet voor Dijk en Waard. Namens de PvdA neemt Hudson Louis haar plaats over. Hudson was eerder fractievertegenwoordiger voor zijn partij.

Overige besluiten

De raad heeft verder besluiten genomen over:

  • Bestemmingsplan Jan Glijnisweg 89D Heerhugowaard
  • Exploitatieplan Westrand Sint Pancras 2023
  • Verordening rekenkamer Dijk en Waard
  • Paraplubestemmingsplan Datacenters Dijk en Waard
  • Actualisatie- en veegplannen grondgebied Dijk en Waard
  • Fractievergoedingen

Meer informatie

U kunt de vergadering terugkijken met ondertiteling via bestuur.dijkenwaard.nl. Neem voor vragen over dit persbericht contact op met Monique Ooms van de griffie. De griffie ondersteunt de raad. Bel 06-20249913 of mail m.ooms@dijkenwaard.nl.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws