Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Reisadvies Nederland wordt voor HEEL Spanje ORANJE !!!!

door | 25 augustus 2020 | Nieuws, Regio nieuws

MADRID – Al is de aanpassing nog niet op de website nederlandwereldwijd.nl te zien, op de Facebookpagina van de Nederlandse Ambassade in Spanje heeft men maandagmiddag gemeld dat het reisadvies voor HEEL SPANJE (inclusief eilanden en enclaves) per 24 augustus 2020 om 00:00 uur dus op 25 augustus naar ‘ORANJE’ (alleen noodzakelijke reizen) gaat.

Tot nu toe waren er diverse regio’s, provincies en steden op oranje geplaatst maar vanaf dinsdag 25 augustus wordt dus heel Spanje oranje.

(Tekst Facebookpagina Nederlandse Ambassade)

Ik ben in Spanje, moet ik nu weg? Moet ik in thuisquarantaine?

Wij adviseren reizigers die zich nu in Spanje bevinden om af te wegen of voortzetting van uw reis wenselijk is. Het is mogelijk dat de Spaanse autoriteiten maatregelen treffen. Het is aan de reiziger zelf om de veiligheids- en gezondheidsrisico´s in overweging te nemen en op basis daarvan een besluit te nemen. Met het reisadvies trachten wij u zo goed als mogelijk te informeren om bij te dragen aan die beslissing. Mocht u besluiten te blijven, stelt u zich dan goed en voortdurend op de hoogte van de geldende maatregelen. Ga ook na bij uw reisverzekering en uw vervoerder wat de voorwaarden zijn.

Omdat u uit een gebied terugkomt waar kleurcode oranje geldt, wordt u dringend verzocht om na aankomst in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Wij begrijpen dat dit ingewikkeld is en dat u niet op een dergelijke maatregel rekende. Echter is het van belang dat u deze oproep opvolgt om nieuwe besmettingen in Nederland te voorkomen.

Wat betekent dit voor mijn toekomstige reis?

Mocht u binnenkort een reis gepland hebben naar Spanje, adviseren wij u contact op te nemen met uw reisorganisatie en/of vervoerder om te bezien wat de annuleringsvoorwaarden zijn. Ons dringende advies is om uw vakantie naar bovenstaande gebieden uit te stellen/te annuleren of uit te wijken, indien mogelijk.

Tot wanneer is dit reisadvies van kracht?

Het is op dit moment niet te zeggen voor hoe lang dit reisadvies geldt. De betrokken autoriteiten houden de ontwikkelingen continu in de gaten.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws