Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Sinterklaasintochten in gemeente Dijk en Waard

door | 20 november 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Langedijk

De spanning stijgt en de pepernoten liggen al klaar, want Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten zijn onderweg naar Gemeente Dijk en Waard! Wanneer komt hij bij jullie aan? 

Zaterdag 18 november

Heerhugowaard de Noord 
Om 13.30 uur start de optocht met de eerste stop bij Pronk opslag, de tweede stop bij Doorbraak bij familie van Schagen op het pad, de derde stop bij de Kleine Geldebosch en de vierde stop bij de Wolfshop. Aansluitend is er een programma in het dorpshuis tot ongeveer 16.15 uur. De activiteiten worden georganiseerd door Werkgroep Jeugd de Noord.

Zaterdag 25 november

Langedijk 
Sinterklaas wordt om 9.00 uur welkom geheten op het Havenplein. Daarna vertrekt hij per koets en in gezelschap van de Pietenband, richting Kaaswinkel Kaas waar hij van 10.00 tot 10.20 uur stopt om iedereen te begroeten. Van 10.30 tot 10.45 uur stopt de Sint voor het woonhuis van dokter Bok, waarna hij van 10.50 tot 11.05 uur op de Dorpsstraat aankomt ter hoogte van Kramer Zuurkool. Om 11.15 uur is hij bij Café de Roode Leeuw om alle tekeningen te verzamelen en de vele handen te schudden.

Om 11.45 uur komt de feestelijke stoet van Sinterklaas langs het pleintje voor de Kloosterhof in Noord-Scharwoude. Daar treedt Dansstudio 5SIX78 Dance op en is er een oliebollenkraam. Rond 14.00 uur arriveren Sint en de Pieten per boot in Oudkarspel. Zij meren ter hoogte van de Woudmeerweg /restaurant De Knip aan.

Om 14.20 uur rijdt de koets met Sint en zijn Pieten weer terug waar hij om 14.30 uur stopt bij het Behouden Huis. Van 14.55 tot 15.10 uur zijn ze bij Spaansen Bloemen in Oudkarspel en de tocht eindigt om 15.20 uur bij De Burg Noord-Scharwoude. Stichting Vrienden van de Sint organiseert het evenement. Namens de gemeente is wethouder Nils Langedijk aanwezig.

Heerhugowaard

Om 10.30 uur komen de pieten het Stadsplein op, gaat de muziek aan, draait de draaimolen zijn eerste rondjes en verzorgt Dansstudio 5SIX78 Dance een dansdemonstratie. Om 12.00 uur wordt Sinterklaas door burgemeester Maarten Poorter welkom geheten. Daarna gaat de stoet door het winkelcentrum verder richting het Coolplein. Vanaf het Coolplein vertrekt Sinterklaas per koets over de Middenweg richting het Raadhuisplein. Rond 14.15 uur arriveert de stoet op het Raadhuisplein. Daar kan iedereen Sinterklaas een handje geven en met hem op de foto. Deze intocht wordt georganiseerd door Stichting intocht Sint Nicolaas Heerhugowaard.

Sint Pancras

14.30 uur is het vertrek vanaf de Twuyvermolen. Via de Koningsspil, gaan zij naar de Witte Kerk, de Dekamarkt en door naar de Molenhoeve. Rond 15.55 uur passeren zij de Geist en omstreeks 16.20 uur eindigt de tocht weer bij de Twuyvermolen. De intocht wordt georganiseerd door Stichting intocht Sint Pancras. Namens de gemeente is wethouder Fred Ruiten aanwezig.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws