Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Snelheidsmeter die goed weggedrag beloont in Sint Pancras

door | 8 oktober 2021 | Gemeentenieuws, Langedijk, Nieuws

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Die staat sinds donderdag 7 oktober in Sint Pancras aan de Bovenweg. Wethouder Ad Jongenelen stelde de snelheidsmeter officieel in werking. De Safety-safe, zo heet de snelheidsmeter, beloont weggebruikers die zich aan de snelheid van 30 km/uur houden door geld in de spaarpot te stoppen. Het totaalbedrag wordt besteed aan een gekozen doel voor de buurt.

De Bovenweg is een 30km-zone waar door veel weggebruikers te hard wordt gereden. Daarom heeft de gemeente, samen met de bewoners, gewerkt aan een verkeersplan. De inzet van de Safety-safe aan de Bovenweg is daar onderdeel van. De provincie Noord-Holland heeft voor de uitvoering van Safety-safe een subsidie beschikbaar gesteld. Na de inzet van de Safety-safe voert de gemeente samen met de bewoners ook andere acties uit om de bereikbaarheid en de verkeersveiligheid in Sint Pancras te verbeteren.

Hoe werkt de Safety-safe?
Iedere bestuurder van een motorvoertuig die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de digitale spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De Safety-safe staat een maand in de straat. Daarna wordt het eindbedrag bekendgemaakt en besteed aan een doel voor de wijk. In Sint Pancras zal het gespaarde bedrag worden besteed aan een waterpomp voor op het schoolplein van basisschool Het Baken. De komst van de Safety-safe is een primeur voor de gemeente Langedijk. De Safety-safe is echter een beproefd concept, dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse en Belgische provincies en gemeenten. Op www.safety-safe.nl staat meer informatie.

Wethouder Nils Langedijk: “Samen met ouders en bewoners werken aan verkeersveiligheid in Sint Pacras, dat is het doel van de Safety-safe. Door het goede gedrag te belonen, benaderen we het snelheidsprobleem op een positieve manier. We hopen op een mooi resultaat!”

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws