Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Spooraanpassingen tussen Alkmaar en Amsterdam ter inzage

door | 11 maart 2021 | Alkmaar, Heerhugowaard, Regio nieuws

Tussen Alkmaar/Heerhugowaard en Amsterdam gaan in de toekomst meer treinen rijden. Om dat mogelijk te maken moet het bestaande spoor worden aangepast. Ook is er meer plek nodig voor het parkeren van treinstellen.

Begin 2019 is besloten dat daarvoor een nieuw opstelterrein bij Heerhugowaard wordt ingericht. Daarnaast past ProRail het spoor inclusief het station in Uitgeest aan, zodat er meer treinen kunnen rijden vanuit de kop van Noord Holland naar regio Amsterdam en naar de rest van het land. De aanpassingen zijn onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).

Tracéwet

Voor sommige aanpassingen aan het spoor geldt de Tracéwet. Er moet dan duidelijk worden gemaakt wat de plannen zijn en daarop moet inspraak mogelijk zijn voordat het Tracébesluit wordt genomen. Tijdens het traject op weg naar een Tracébesluit kunnen omwonenden, burgers, bedrijven, belangengroepen en bestuurders hun zienswijze geven op het voorgenomen besluit.

Inzage

Het complete ontwerptracébesluit ligt vanaf 3 maart 2021 tot en met 13 april 2021 digitaal ter inzage op Platform Participatie PHS Alkmaar – Amsterdam en op het Stadskantoor in Alkmaar. Wilt u langskomen om deze te bekijken? Dan maakt u daarvoor een afspraak via telefoonnummer 14 072.

Online informatiebijeenkomst

Er is een online bijeenkomst op 16 maart van 19.30-21.30 uur. Wil je daarbij aanwezig zijn, meld je dan aan via de website. De informatiebijeenkomst is vanaf 17 maart ook terug te zien.

Meer informatie vind je op de website van Prorail.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws