Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Sport Vitaal organiseert zaterdag 28 maart een E-bike event bij De Meent Bauerfeind

door | 2 maart 2020 | Alkmaar, Regio nieuws, Sport

Sport Vitaal, de sportstimuleringsafdeling voor volwassenen van Alkmaar Sport, organiseert zaterdag 28 maart een e-bike event. Op de 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind presenteren Theo Schilder en diverse fietsmerken zich van 12.00 tot 16.00. Wie in het bezit is van een e-bike kan onder andere de fiets aan een mini-apk laten onderwerpen. Bij ‘Doortrappen’ kunnen aanwezigen ter plaatse een FietsFit clinic volgen. Voor degene die zich nog oriën­teert op de aanschaf van een e-bike biedt deze middag de ideale gele­genheid om verschillende modellen met elkaar te vergelijken en advies te vragen. Er zullen diverse testfiet­sen aanwezig zijn, van stadsfiets tot bakfiets. Toegang tot het event is gratis.

Steeds meer Nederlanders schaffen een e-bike aan. Maar waar de mogelijkheden en accessoires van de reguliere fiets nog enigszins tot de verbeelding spreken, wordt dit bij de e-bike toch wat ingewikkelder. De accu’s kunnen bijvoorbeeld al op veel manieren verschillen in accuduur en plaatsing in of op de fiets. Omdat iedere fietser een eigen voorkeur heeft is het niet onwenselijk verschillende opties uitgebreid te testen en u van de juiste adviezen te laten voorzien. Tijdens het e-bike event op de –tegen die tijd gesmolten- 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind is dit allemaal mogelijk onder één dak.

Doortrappen

Ook oudere mensen blijven steeds langer actief op de fiets. Dit is echter niet zonder risico’s en jaarlijks belanden er flink wat fietsers met verwoningen bij de eerste hulp posten. Doortrappen is een veilig fietsen programma voor de oudere doelgroep. Met een paar simpele maatregelen blijf je doen wat je altijd doet en trap je zeker, veilig en plezierig door. Via de interventie ‘Doortrappen’ worden ter plaatse FietsFit clinics voor de aanwezigen verzorgd.

Testfietsen

De markt voor e-bikes wordt steeds groter. Naast de elektrische aangedreven stadsfietsen zijn ook de bakfietsen en mountainbikes aan een opmars bezig. Diverse fietsmerken waaronder Batavus, Gazelle, Shimano, Urban Arrow, Cortina, Giant, Sparta, KOGA en FLYER én fietsenwinkel Theo Schilder zijn vertegenwoordigd op het event, een aantal presenteren zichzelf met een eigen stand. Zij brengen ook testfietsen mee en de deskundige medewerkers kunnen u voorzien van gespecialiseerde informatie over de diverse fietsen. Een prima gelegenheid wanneer u zich wil oriënteren op de aanschaf van een fiets. Theo Schilder voorziet uw e-bike van een gratis mini-APK waaruit eventuele onderhoudspunten naar voren komen, welke u naar wens op een later tijdstip in de winkel kunt laten verhelpen. Bij de diverse stands wordt u voorzien van informatie over de nieuwste accessoires voor fiets en fietser.

“2020 is voor Alkmaar een fiets-jaar, en we vinden het dan ook belangrijk dat de steeds populairder wordende e-bike hier bij betrokken wordt. Een grote doelgroep is met enige trapondersteuning makkelijk in bewegen te krijgen of houden. Zonder verdere verplichtingen kan men zich deze dag gratis oriënteren op het huidige aanbod op de markt,” aldus Mirjam van der Welle, projectcoördinator bij Sport Vitaal. Geïnteresseerden zijn van 12.00-16.00 uur welkom bij De Meent Bauerfeind, Terborchlaan 301 in Alkmaar. Wie een eigen fiets meebrengt kan de bebording volgen naar de ingang aan de achterzijde van het pand. Toegang tot het event is gratis. Meer informatie kunt u opvragen bij Sport Vitaal, via 0725489297 of via sportvitaal@alkmaarsport.nl.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws