Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Sport-Z helpt Heerhugowaardse jongeren hun talenten te ontdekken

door | 13 oktober 2021 | Heerhugowaard, Nieuws, Sport

Stichting Sport-Z startte onlangs met het project ‘Set Your Life Goals’ in Heerhugowaard. Bij dit project geven de jongeren invulling aan hun maatschappelijke diensttijd door middel van sport. Gedurende meerdere weken komen zij bij elkaar bij AV Hera om samen hun talenten te ontdekken en een eigen Life Goals Plan op te stellen. Dit eerste traject is gestart in nauwe samenwerking met de in Heerhugowaard gevestigde praktijkschool FOCUS. Sport-Z positioneert zich met dit project als belangrijke netwerkorganisatie binnen de gemeente Heerhugowaard.

Iets goeds doen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd je eigen talenten ontdekken. Dat is bedoeling van de MDT, de maatschappelijke diensttijd. Het project Set Your Life Goals geeft invulling aan de MDT door middel van sport. Tijdens de Life Goal sessies wisselen theorie en praktijk elkaar af, waarbij ook inspirerende sprekers voor de groep staan om ervaringen te delen. De sessies staan in het teken van onderwerpen die vanuit de methodiek van Life Goals Nederland zijn opgesteld, zoals respect en vertrouwen. Hierna start een traject op de sportieve MDT-doe plek waar wordt gewerkt aan een eindevenement. Het hele traject wordt begeleid door de maatschappelijke sportcoaches van Sport-Z. “We zijn nu net gestart met een groep nieuwe jongeren. Het enthousiasme in de groep is groot om wat van dit project te maken. We proberen goed naar de deelnemers te luisteren en naast het succesvol voltooien van het project kijken we ook waar we kunnen bijdragen aan een stukje preventie. Ons netwerk hierin is groot en voor ons is het interessant waar mogelijk passende verbindingen te leggen, waar ook de jongeren weer van kunnen profiteren,” aldus Jelle Zuijdam, maatschappelijke sportcoach bij Sport-Z.

Sport-Z is voornemens ook in 2022 weer een nieuwe Set Your Life Goals project te starten in Heerhugowaard. Wie interesse heeft kan de website www.sport-z.org/setyourlifegoals hiervoor in de gaten houden.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws