Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Stap in de Ondermijningsbus op de jaarmarkt

door | 14 september 2023 | Dijk en Waard, Gemeentenieuws

De ondermijningsbus is een unieke, interactieve belevenis die bewoners leert hoe je ondermijningspraktijken herkent. (Foto: aangeleverd)

DIJK EN WAARD – Afgeplakte ramen, activiteiten op rare tijdstippen of vreemde geuren bij een woning, schuur, bedrijfspand of loods? Het zijn een aantal voorbeelden van mogelijke ondermijningspraktijken die u makkelijk herkent.

Ondermijning is een complex probleem waarbij georganiseerde criminaliteit zich niet alleen in de duistere onderwereld afspeelt, maar ook steeds vaker onze samenleving (de bovenwereld) binnendringt. Om ondermijning tegen te gaan zijn de oren en ogen van de inwoners van groot belang. Meld deze bij de politie op 0900-8844 of op Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, meldmisdaadanoniem.nl

De Ondermijningsbus

Om meer te leren en bewust te worden van de impact en signalen van ondermijning is er de Ondermijningsbus, die een tour maakt door Nederland. De Ondermijningsbus is een unieke, interactieve belevenis die op een toegankelijke manier bewoners van Dijk en Waard leert hoe je ondermijningspraktijken herkent. Maandag 18 september staat de Ondermijningsbus op de Jaarmarkt in Heerhugowaard, die van 9.00 tot 16.30 uur wordt gehouden rond de Middenweg en het Raadhuisplein. Ook zijn er twee BOA’s en een politieagent aanwezig voor al uw vragen.

Kom langs bij de Ondermijningsbus en ontdek hoe u kunt bijdragen aan een veiligere samenleving. Meer weten? Kijk op: www.ondermijningsbus.nl.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor de gehele uitvoering van het project, van egaliseren tot het aanbrengen van nieuwe vloeren. Jij bent de vakman die de klant een glimlach op het gezicht bezorgt, of je wil […]

...

Meer nieuws