Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Start aanleg LARGAS-verkeersplein en rotonde Noord-Scharwoude (N504)

door | 20 april 2020 | Langedijk

De provincie Noord-Holland start op 28 april 2020 met de aanleg van een verkeersplein en een rotonde op de N504 bij Noord-Scharwoude.

De werkzaamheden vinden zowel door de week als in het weekend plaats en duren tot uiterlijk 22 juni. Verkeer moet rekening houden met een aantal weekendafsluitingen en omleidingen. De  aanleg van het verkeersplein en de rotonde betekent een verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming.

LARGAS-verkeersplein en rotonde

Het verkeersplein komt op de kruising Dorpsstraat/Voorburggracht in Noord-Scharwoude. Dit LARGAS-plein (‘LAngzaam Rijden GAat Sneller’) is een oplossing waarbij via het verkeersplein voorrang wordt gegeven aan de hoofdrijrichting. De rotonde komt op de kruising Spoorstraat/Oostelijke Randweg.

Werkzaamheden

Het werk bestaat uit onder meer het verwijderen en opnieuw aanbrengen van asfalt, het aanleggen van een nieuwe fundering voor LARGAS en rotonde, het (ver)plaatsen van openbare verlichting en het plaatsen van groen.

N504 op werkdagen altijd open

De aanleg van het LARGAS-verkeersplein en de rotonde vindt gefaseerd plaats in de periode van 28 april tot en met 22 juni 2020. Het werk wordt verricht op werkdagen en in 4 weekenden. Op werkdagen wordt gewerkt tussen 07.00 uur en 17.00 uur (soms ook ’s nachts), zonder stremming van het verkeer. Doen er zich geen onvoorziene omstandigheden voor, dan wordt het werk op 8 juni afgerond. In geval van bijvoorbeeld slecht weer is een uitloop mogelijk tot 22 juni.

Weekendafsluitingen

Gedurende 4 weekenden tussen 28 april en 22 juni wordt gewerkt. Het eerste weekend is dat van 1 tot 4 mei; er wordt dan niet afgesloten. In de weekenden van 8 tot 11 mei, van 22 tot 25 mei en van 5 tot 8 juni geldt een afsluiting en wordt 24/7 gewerkt van vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Het verkeer wordt via verkeersregelaars en borden omgeleid. De kruisingen Spoorstraat en Voorburggracht zijn nooit gelijktijdig gestremd, zodat er altijd één noord-zuidverbinding toegankelijk blijft.

Hinder mogelijk

Enige hinder kan optreden, ook ’s nachts en tijdens de weekenden. Vanzelfsprekend wordt alles in het werk gesteld om overlast zoveel mogelijk te beperken. Nood- en hulpdiensten kunnen alle aangrenzende percelen te allen tijde bereiken.

Veiligheid voorop

Of het nu gaat om de voorbereidingen, de aanleg of de ingebruikname van LARGAS en rotonde, veiligheid staat voorop. Daarom houdt de provincie Noord-Holland de verkeersveiligheid langs de N504 continu in de gaten. Natuurlijk wordt ook alles gedaan voor de veiligheid van de wegwerkers: het werk wordt volledig in lijn met de actuele RIVM-regelgeving rond COVID-19 verricht.

Meer informatie

Met vragen of klachten kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden zijn ook te volgen via de website of Twitter (@ProvincieNH).

Eveneens is een app beschikbaar via www.vangelder.com/de-van-gelder-werk-in-uitvoering-app.

Tijdens werkzaamheden in weekenden en ‘s nachts geldt het noodnummer van Van Gelder: 06 3807 4267. Daarnaast is het mogelijk om op dinsdag, vanaf 21 april, vragen te stellen tijdens het telefonisch spreekuur tussen 10.00 en 11.00 uur (06 3807 4267).

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws