Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Stedenbouwkundig plan voor locatie hoek Lourens Bogtmanstraat/Voorburggracht Oudkarspel

door | 5 februari 2021 | Langedijk

Het college van Langedijk heeft op 26 januari ingestemd met het stedenbouwkundig plan voor de locatie op de hoek van de Lourens Bogtmanstraat met de Voorburggracht in Oudkarspel. Door het vrijvallen van het schoolgebied aan de noordzijde van het Integraal Kindcentrum Langedijk komt een gebied vrij. Het college vindt woningbouw op deze locatie passend in de omgeving en is na een aantal overlegrondes met de omwonenden na zorgvuldige afweging van alle inbreng tot een plan gekomen.

Het college wil dat er gewoond wordt rondom een groen hof met woningen die o.a. geschikt zijn voor ouderen. Ook wil het college dat er sociale woningbouw plaatsvindt. Met de nadrukkelijke wens van omwonenden om zoveel mogelijk het huidige groen en bomen te behouden is rekening gehouden. Ook de wens om voldoende parkeerplaatsen binnen het gebied voor de nieuw te bouwen woningen is gehonoreerd. Ondanks dat drie huidige woningen aan de Voorburggracht plaatsmaken voor nieuwbouw, is het plan financieel sluitend.

Samen met omwonenden
Afgelopen jaar is de wethouder in gesprek gegaan met de direct omwonenden. Na een drietal bijeenkomsten komt de gemeente met een plan dat zoveel als mogelijk voldoet aan de wensen en eisen van ‘’de buurt’’. Wethouder Jongenelen: “We hebben een ernstig tekort aan woningen in de gemeente. Hier ligt een goed plan binnen de uitgangspunten die de gemeente voor ogen heeft en waarbij geluisterd is naar de omgeving. Het is het onmogelijk gebleken om aan alle wensen tegemoet te komen. Maar ik heb er vertrouwen in dat dit plan recht doet aan de inbreng uit de buurt en de gemeentelijke uitgangspunten.” Nadat de gemeenteraad heeft besloten over het stedenbouwkundig plan, zal de bestemmingsplanprocedure starten om hierdoor het huidige bestemmingsplan te wijzigen.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws