Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Stormloop op tickets dino expo Amsterdam na einde lockdown

door | 26 januari 2022 | Evenementen, Noord-Holland

World of Dinos – de grootste reizende dino expo in Europa – gaat weer open in De Kromhouthal in Amsterdam. Een direct gevolg van versoepelingen van de Corona maatregelen die het kabinet gister bekend heeft gemaakt. World of Dinos is weer geopend vanaf zaterdag 5 februari en blijft in de hoofdstad tot en met 27 februari. ,,Er is direct een stormloop op tickets ontstaan na de persconferentie van gisteravond. Er wordt massaal gereserveerd. Het publiek heeft er duidelijk weer heel veel zin in”, zegt woorvoerder Mike Leegwater.

Oorspronkelijk zou de tentoonstelling van 18 december 2021 tot en met eind januari 2022 in de Kromhouthal te zien zijn. De lockdown gooide echter roet in het eten. ,,Het publiek heeft slechts één dag van onze expo kunnen genieten”, verzucht Leegwater. Het kabinet kondigde totaal onverwacht een complete lockdown af. Inmiddels heeft het kabinet vergaande versoepelingen aangekondigd voor de culturele sector. Daar valt ook World of Dinos onder. Een bezoek aan de educatieve tentoonstelling is volledig veilig, benadrukt Leegwater. ,,World of Dinos is dusdanig ingericht dat afstand houden geen probleem is. Toegang wordt alleen verleend op basis van een corona toegangsbewijs. Tickets zijn bovendien alleen online verkrijgbaar op basis van tijdsloten. Bezoekersstromen kunnen we dus exact monitoren.” Hij is blij dat de deuren eindelijk weer open mogen. ,,De lockdown heeft veel te lang geduurd en heeft de culturele sector hard getroffen. Gelukkig kunnen we weer helemaal open. We adviseren het publiek wel om snel te reserveren omdat de capaciteit nog altijd beperkt is.”

Over World of Dinos

De omvang van de tentoonstelling is met 5.000 vierkante meter enorm en met geen enkele andere expo te vergelijken. In Nederland is de belangstelling voor dinosaurussen onder kinderen en hun ouders onverminderd groot. Daarom hebben de producenten de expo fors uitgebreid en nóg spectaculairder gemaakt. World of Dinos is onderverdeeld in werelddelen waar bezoekers oog in oog komen te staan met dinosaurussen die op ware grote in op maat gemaakte decors tentoongesteld zijn. Niet alleen de omvang van de modellen is realistisch. Alle dino’s bewegen en maken geluid. Denk aan een brullende T-Rex en de razendsnelle, bewegende Velociraptor. Dit zorgt voor een intense bezoekerservaring. Aan de creatie van de tentoonstelling is veel aandacht besteed door deskundigen. Van de verhaallijn tot aan de effecten. Een bezoek aan World of Dinos duurt gemiddeld anderhalf uur en boeit van de eerste tot de laatste minuut. Een geraffineerd lichtplan geeft de decors extra belevingswaarde. Hetzelfde geldt voor de geluidseffecten.

Praktische informatie

World of Dinos Amsterdam: Elk weekend geopend vanaf 10.00 uur en van 19 t/m 27 februari dagelijks (voorjaarsvakantie)

Adres: De Kromhouthal, Gedempt Hamerkanaal 231, 1021 KP in

Amsterdam-Noord

Tickets & info: Uitsluitend online via www.worldofdinos.nl

Let op: Een corona toegangsbewijs is verplicht vanaf 13 jaar.

Info: www.coronacheck.nl . Het dragen van een mondkapje is

eveneens verplicht vanaf 13 jaar.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws