Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Supernormaal: Een theatraal feestje voor iedereen die zich wel eens normaal wil voelen

door | 22 februari 2022 | Evenementen

Met de voorstelling Supernormaal (5+) gaat regisseur Loek de Bakker opzoek naar wat ‘normaal zijn’ eigenlijk is. In deze nieuwe jeugdtheatervoorstelling van HNTjong vinden we onze superkracht in het ‘anders zijn’. Supernormaal is in heel Nederland te zien en gaat in première op 27 maart in Zaal 3, Den Haag.

Verhaal

Wat is normaal? Is de juf die begint te dansen tijdens de les normaal? Of de stoere vader die bij elk liedje tranen met tuiten huilt? En is het eigenlijk bij jou thuis normaal?

Supernormaal is een hartverwarmende knipoog naar iedereen die zich wel eens anders voelt.

Een doodnormale dag wordt een feest van kleurrijke figuren die in geen enkel hokje passen. Opeens huppelt er een harig blauw figuur rond en beginnen de gordijnen te dansen op de beat.

In deze wonderlijke wereld kom je erachter dat anders zijn helemaal geen straf is. Sterker nog: Het is misschien wel een superpower. Geïnspireerd op het poëzieprentenboek van Ted van Lieshout ’Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder’.

Speelse beats met poëtische teksten

Theatermaker Loek de Bakker maakt een grappige en ontroerende voorstelling met livemuziek van Jelle Hoekstra die je laat dansen in je stoel.

Wereldbekende makers en aanstormende talenten

Supernormaal wordt gemaakt door een jong team getalenteerde makers dat geleid wordt door regisseur Loek de Bakker. De Bakker werkte eerder bij Het Nationale Theater en begon als stagiair in Zaal 3 met het maken van zijn voorstellingen. Daarvoor deed hij ervaring op bij verschillende regieassistentschappen. Eerder dit jaar maakt hij bij Schuur de positief ontvangen voorstelling Het leven zelf . Met Supernormaal maakt hij zijn eerste (eigen) jeugdtheatervoorstelling.

Kostuums

David Laport is kostuumontwerper bij de voorstelling Supernormaal . Hij maakte eerder ontwerpen voor wereldsterren Rihanna en Solange Knowles, en hij verzorgde de kleding voor de Nederlands delegatie van Het Eurovisie songfestival: Chantal Jansen, Nikkie de Jager en Edsilia Rombley. Voor Supernormaal werkt Laport samen met het kostuumatelier van Het Nationale Theater om zo de vele personages vorm te geven.

Muziek

Naast zijn rol als acteur in de voorstelling, maakt Jelle Hoekstra ook de muziek voor Supernormaal. “Techno for kids”, zo noemt hij het. Veel van de nummers zal hij live spelen. De officiële titelsong van de voorstelling, het nummer ‘ Super-Normaal’ samen met de rest van het album zal binnenkort op de streamingkanalen te beluisteren zijn.

Speelperiode

Supernormaal gaat op 27 maart 2022 in première in Zaal 3 van Het Nationale Theater en is tot en met 21 mei te zien in theaters door heel Nederland. Supernormaal speelt o.a. in Den Haag, Rosmalen, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Gouda, De Meern, Hasselt (BE), Arnhem, Alkmaar, Haarlem en Zwolle

Cast & Crew

Regie: Loek de Bakker

Regie assistent: Talla Dirkzwager

Spel: Billy de Walle, Roben Mitchell, Jelle Hoekstra

Dramaturgie: Martine Manten

Kostuumontwerper: David Laport

Assistent kostuumontwerp: Benjamin Stroo

Decor: Janne Sterke

Lichtontwerp: Tim van ’t Hof

Compositie: Jelle Hoekstra

Tekstbijdragen: Sofie Tseng

Educatiemaker: Iselin van Duuren

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws