Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Survivalgids voor gescheiden moeders

door | 24 augustus 2021 | Heerhugowaard, Langedijk

Scheiden of uit elkaar gaan is de actualiteit van de dag. Toch hebben mensen geen weet van wat ze te wachten staat na hun traject bij de mediator. Het gevolg van dit gebrek aan kennis is dat er spanning ontstaat tussen ex-partners, ouders gestresst raken, slecht slapen, minder energie en plezier met de kinderen hebben wat talloze gevolgen heeft voor zowel ouder als kind.

Monique Olie van counsellingpraktijk Learn2beyou besloot hier iets aan te doen en schreef het praktische handboek Survivalgids voor gescheiden moeders, dat moeders in 100 dagen van chaos, stress en slapeloze nachten naar overzicht, rust, zelfliefde en plezier met de kinderen leidt. “Ik ben oplossingsgericht en miste een praktisch, kort en krachtig boek met handvatten en oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt gaan en die je als hart onder de riem aan iemand cadeau kunt geven” aldus de auteur.

Verlies van overzicht
Nadat de scheiding is uitgesproken en het traject bij de mediator is afgerond begint een nieuwe fase.
Een fase vol nieuwe situaties, rouw om het verlies van o.a. de relatie, zorgen rondom financiën en kinderen steken de kop op. Dit zorgt veelal voor stress en slapeloze nachten. “Ik zie bij veel cliënten dat er allereerst een verlies van overzicht plaats vindt” aldus Monique Olie “daarom staan er in dit boek praktische handvatten die helpen overzicht te creëren.” Bijvoorbeeld over wat er geregeld moet worden binnen 2 jaar na je scheiding en waar je terecht kunt als je twijfelt over de veiligheid van je kind.

Omgaan met emoties
En dan is er een rollercoaster aan emoties waar mee omgegaan mag worden. Aan de hand van eenvoudige en effectieve oefeningen kan de lezer zichzelf behoeden voor een gevreesde depressie. Het rouwproces kan niet worden versneld, wel worden vertraagd volgens Monique. Dit komt doordat mensen geneigd zijn emoties, die onprettig aanvoelen, te verstoppen of er voor weg te lopen. Met als resultaat dat dit je energie kost en het lichamelijke klachten kan opleveren.
Wat eveneens opvalt is dat met name moeders na een scheiding geen idee hebben van wat zij zelf echt belangrijk vinden. Diegene die dat wel weten durven dit dikwijls niet te uiten. Bang dat zij worden afgekeurd door anderen. De lezer wordt uitgenodigd na te denken over wie zij wilt zijn, wat zij belangrijk vindt en hoe zij dit in het dagelijks leven gaat vormgeven.

Plezier met kinderen
Kinderen krijgen veel mee van de scheiding en hebben recht op onvoorwaardelijke liefde en aandacht. Laat juist dat nu voor gescheiden moeders een uitdaging zijn gezien zij van alles aan hun hoofd hebben. Daarom schiet Monique moeders te hulp door in dit boek ideeën te geven die garant staan voor ongedwongen plezier.

Over de auteur
Monique Olie is moeder van 2 kinderen en sinds enkele jaren gescheiden. Als professioneel counsellor begeleid zij gescheiden moeders na hun scheiding middels persoonlijke coaching, haar boek en online masterclasses.

Dit boek is voor €19,95 online te koop via www.learn2beyou.nl/boek/ en www.bol.com en fysiek bij the Readshop Broek op Langedijk, Bruna en Ixixi Heerhugowaard. Voor meer informatie kijk op www.learn2beyou.nlSurvivalgids voor gescheiden moeders

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws