Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Team De Reiger Nederlands Kampioen Biljarten voor teams

door | 7 februari 2023 | Dijk en Waard, Sport

Afgelopen weekend vond het Nederlands Kampioenschap Biljarten plaats, voor mensen met een beperking. In Hotel Zuiderduin waren tien teams vanuit het hele land, die tegen elkaar hebben gestreden voor  de titel. Het was tot het laatste moment heel erg spannend. Er wordt gebruik gemaakt van de Belgisch telling, waarbij niet alleen een gewonnen partij telt, maar ook het gemiddelde wat iemand speelt tijdens een wedstrijd. Zo is het voor iedereen eerlijk.

Biljartclub De Reiger uit Heerhugowaard, onderdeel van Vrijetijdsbesteding Esdégé-Reigersdaal nam deel met twee team. Team A bestond uit Arjan Luken, Dave van de Neut, Dennis Koster, Ricardo Alberda en Wouter Kiezenbrink. Bij team B waren er drie debutanten voor het NK;  Kim de Vries, Mara Broersen, Leo Leeuwenborg en zij vormde samen met Brian Wolters en André Schouten een team. Elke maandagavond oefenen zij in café De Heeren onder leiding van onze vrijwilligers. En dat was goed te merken. Beide teams hebben het fantastisch gedaan en vormde met elkaar een team, wat een saamhorigheid! Zij hebben ook zelf sponsorgeld bij elkaar gebracht afgelopen weken zodat de kosten voor hen minder werden.

Team B werd 8ste van Nederland en Team A heeft voor de 3de keer op rij de Landstitel mee naar huis genomen. Wouter had de hoogste serie van het toernooi, een serie van 15 en hij moet 15 caramboles maken en tijdens die wedstijd was hij ook in twee beurten uit. Dave had de 3de hoogste serie, hij moet 7 caramboles maken en maakte een serie van 5 en in die wedstrijd was hij in  5 beurten uit. Het was een prachtig mooi weekend waar we één team waren! We hebben gelachen, gehuild (van vreugde), geknuffeld, gezongen uit volle borst, prachtige partijen gespeeld (en gekeken), mooie caramboles gemaakt. Het weer zien,  na drie jaar, van bekenden andere biljarters uit het land, was weer heel fijn.

Kortom een top weekend op naar het NK Biljarten in 2024, waar Team A de titel weer gaat verdedigen! Mocht je meer informatie willen over ons biljartteam of Vrijetijdsbesteding mail dan naar vrijetijdsbesteding@esdege-reigersdaal.nl.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws