Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

TONK: extra tegemoetkoming voor inwoners met inkomensdaling

door | 10 maart 2021 | Langedijk

Wie weinig inkomen heeft door de coronamaatregelen en daardoor moeite heeft zijn of haar huur of hypotheek te betalen, kan mogelijk gebruik maken van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). De TONK-uitkering is een vorm van bijzondere bijstand en aan te vragen bij Halte Werk.

Op dit moment wordt de TONK-regeling voorbereid en deze is in de tweede helft van maart aan te vragen. Inwoners kunnen de uitkering in de periode januari 2021 tot en met juni 2021 voor maximaal 6 maanden aanvragen. De aanvraag kan met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2021.

Voorwaarden

Onder bepaalde voorwaarden komen inwoners in aanmerking voor de TONK-regeling:

  • De aanvrager had in januari 2021 25 procent minder netto inkomen dan in januari 2020 en kan de huur of hypotheek (rente en aflossing) niet meer (helemaal) betalen.
  • Het verlies aan inkomsten moet komen door de coronamaatregelen.
  • De aanvrager moet in een woning wonen waarvan hij of zij eigenaar of de hoofdhuurder is.
  • De aanvrager heeft op dit moment minder dan €6.295 (alleenstaande) of €12.590 (alleenstaande ouder of echtpaar) in de vorm van contant geld, geld op de (spaar)rekening van zichzelf en eventuele partner. Voor ondernemers telt het vermogen in de eigen onderneming niet mee. Een tegemoetkoming vaste lasten (TVL) of loonkosten (NOW) ook niet.
  • Wie recht heeft op een andere regeling of uitkering, zoals een toeslag van het UWV op de WW-uitkering, moet eerst deze aanvragen.

Meer informatie over alle voorwaarden en de hoogte van de vergoeding staat op www.haltewerk.nl/tonk. Hier is later deze maand ook de TONK aan te vragen.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws