Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Trouwen in tijden van corona

door | 21 augustus 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk, Nieuws

Voor aanstaande bruidsparen zorgt het coronavirus voor veel vragen en onzekerheid. Wat mag wel en wat liever niet? De landelijke maatregelen van het kabinet worden geregeld aangescherpt dan wel versoepeld. We kunnen daarom niet voorspellen welke richtlijnen er zullen gelden op uw huwelijksdag. Hieronder vindt u een actueel overzicht van de belangrijkste regels en adviezen.

Regels bruiloft op een binnen- of buitenlocatie

Geplande huwelijken in gemeente Langedijk gaan door. Maar er geldt een beperking in het aantal aanwezigen. Ook de naleving van de RIVM-richtlijnen, zoals het houden van fysieke afstand, zijn voorwaarden hiervan. De gemeente informeert de toekomstige bruidsparen over deze voorwaarden. De belangrijkste regels zijn:

  • Gasten moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar
  • Iedereen moet een eigen vaste zitplaats hebben
  • Gezondheidscheck is verplicht
  • Thuisblijven bij klachten

Huwelijksvoltrekking op officiële trouwlocatie

De officiële trouwlocaties in gemeente Langedijk zijn ingericht volgens de RIVM-richtlijnen. Zo weet u zeker dat uw gasten genoeg ruimte tot elkaar kunnen houden. Op onze website hebben we een overzicht gemaakt van het aantal gasten per trouwlocatie.

Huwelijksvoltrekking op vrije locatie

De huwelijksceremonie houden in een huis, een tuin of op privéterrein behoort ook nog tot de mogelijkheden. Hier geldt echter wel de regel dat er inclusief trouwambtenaar en exclusief bewoners en bruidspaar maximaal zes personen aanwezig mogen zijn.

Wilt u meer weten?

Mag er eigenlijk wel gedanst worden op een bruiloft? Antwoord op deze en andere veelgestelde vragen vindt u op de website van Rijksoverheid.

Neem contact op met ons

Heeft u nog vragen over uw (geplande) bruiloft? Neem contact met ons op via telefoonnummer 0226 334433.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws