Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Twee aanhoudingen na poging oplichting

door | 19 januari 2022 | 112 regio, Alkmaar

Alkmaar – De politie heeft maandag rond 17 uur twee oplichters aangehouden tijdens een poging om een 70-jarige man uit Alkmaar op te lichten. De verdachten, een 18- en een 17-jarige man uit Amsterdam, probeerden de pinpas van het slachtoffer afhandig te maken. Geef nooit uw bankpas of pincode af.

De Alkmaarder werd maandag gebeld door iemand die zich voordeed als een postbezorger. Dezelfde dag zou een collega langskomen om een pakket af te leveren waar een klein bedrag voor afgerekend moest worden via een pinbetaling.

De Alkmaarder bevestigde de afspraak, maar vertrouwde de situatie niet aangezien hij geen pakket had besteld. Hij besloot de politie in te schakelen. De politie wachtte samen met de man het bezoek van de postbezorger af. Rond 17 uur kwam de bezorger aan de deur en overhandigde een pakket. Hij vroeg om de pinpas om servicekosten te voldoen. Hierop werd de 18-jarige zogenaamde bezorger aangehouden, net als zijn 17-jarige handlanger die in een auto om de hoek zat. In de auto werden soortgelijke pakketten en meerdere bankpassen aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten.

Spoofing of bankhelpdeskfraude

Bij de politie komen dit soort meldingen regelmatig binnen. Geef nooit uw bankpas of pincode af en het is belangrijk om mensen in uw omgeving te waarschuwen voor deze vorm van oplichting.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws