Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Twee hennepkwekerijen ontdekt in Heerhugowaard en Volendam

door | 22 februari 2024 | 112 Politie, 112 regio, Dijk en Waard, Heerhugowaard

Heerhugowaard/Volendam – De politie heeft woensdag 21 februari twee hennepkwekerijen ontdekt en ontmanteld in Heerhugowaard en Volendam. In totaal werden 420 planten in beslag genomen. De politie is de hennepkwekerijen op het spoor gekomen na anonieme tips.

Woensdagochtend rond 09.15 uur betrad de politie een woning aan de J. van de Veldelaan in Heerhugowaard. In de woning troffen zij twee kweekruimtes aan waarbij ruim 300 planten werden aangetroffen. Tijdens het binnentreden van de woning waren twee personen aanwezig. Het gaat hier om een 61-jarige man en een 44-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn aangehouden en inmiddels heengezonden. Hun rol bij de aangetroffen hennepkwekerij maakt verder onderdeel uit van het onderzoek.

In de avond rond 22.00 uur werd nog een hennepkwekerij aangetroffen, dit keer aan De Hors in Volendam. In een woning werden hier ruim 120 planten aangetroffen. De eigenaar van de woning is bij de politie bekend en er zal op een later moment een gesprek plaatsvinden.

In de woningen vond de politie naast de hennepplanten ook apparatuur om de planten mee te kweken. Zowel de hennepplanten als de apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

Risico’s

In de woningen werd illegaal stroom afgetapt. Het energiebedrijf heeft de meters verwijderd en de stroomtoevoer stopgezet. Illegaal stroom aftappen komt vaak voor bij hennepkwekerijen en vergroot kans op brand door kortsluiting of oververhitting. Het is dus belangrijk dat u vermoedens van een hennepkwekerij meldt. Ruikt u een sterke hennepgeur bij u in de buurt? Ervaart u een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan kunt u best wel eens te maken hebben met een hennepkwekerij.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws