Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Tweede aanhouding in onderzoek naar woningoverval met dodelijke afloop

door | 30 november 2021 | 112 Politie, Nieuws overzicht, Noord-Holland

Berkhout / Rotterdam – Dinsdagochtend heeft de politie in Rotterdam in een woning aan de Abadanstraat een 37-jarige man aangehouden. De Rotterdammer wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 72-jarige Sjaak Groot. Het slachtoffer kwam dit jaar op 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde in Berkhout om het leven nadat hij werd neergeschoten bij een vermoedelijke woningoverval.

De betrokkenheid van de verdachte bij deze zaak wordt verder onderzocht. Ook wordt gekeken of de man mogelijk iets te maken heeft met andere woningovervallen in de regio tussen Alkmaar en Hoorn. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en zit in volledige beperkingen. Op dit moment wordt daarom geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt.

Aankomende vrijdag wordt de verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis.

In dit onderzoek is eerder al een 27-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws