Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen in Langedijk

door | 3 juli 2020 | Gemeentenieuws, Langedijk, Regio nieuws

Vier inwoners van Langedijk en één inwoner van Alkmaar die vrijwilligerswerk doet in Langedijk ontvingen vandaag in het Huis van de Gemeente (De Binding) in Zuid-Scharwoude een Koninklijke Onderscheiding voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Zij zijn nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Leontien Kompier reikte de onderscheidingen uit namens de Koning.

“Jullie karakter, inzet en betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd en op prijs gesteld door ons gemeentebestuur”, aldus Kompier.

Vanwege de maatregelen die verband houden met het coronavirus heeft de onderscheiding niét op vrijdag 24 april plaatsgevonden in het theater van De Binding in Zuid-Scharwoude, zoals aanvankelijk de bedoeling was. Wethouder Jasper Nieuwenhuizen liet op die datum de gedecoreerden telefonisch weten dat zij in aanmerking komen voor een Koninklijke Onderscheiding. Ook kregen zij bloemen en een taart. Vandaag was daarom niet een dag waarop de gedecoreerden onder valse voorwendselen naar het gemeentehuis werden ‘gelokt’, zoals dat altijd gebeurt. Ze wisten ervan. Maar dat maakte het moment zeker niet minder bijzonder.

Videoverbinding met Canada
Kompier zette de gedecoreerden vanmiddag alsnog in het zonnetje. Zij luisterden naar de burgemeester op een bankje op gepaste afstand. Bijzonder was ook dat vanwege corona niet de burgemeester maar een familielid van de gedecoreerden de onderscheiding opspeldde. De heer Jan Steltenpool uit Sint Pancras werd prettig verrast door een videoverbinding met zijn dochter in Canada.Twee leerlingen van pianoleraar Hans Peerdeman uit Langedijk speelden tussen de uitreikingen door pianomuziek op keyboard. Aan eind van de bijeenkomst zongen de aanwezigen het Wilhelmus en genoten zij van een hapje en een drankje.

De gedecoreerden
De burgemeester reikte de Koninklijke onderscheidingen uit aan mevrouw M.L. (Riet) Haazelager-Brink (79) uit Noord-Scharwoude, de heer ing. P. (Pieter) Kok (78) uit Zuid-Scharwoude, de heer G.W. (Guus) Leegwater (67) uit Broek op Langedijk, de heer G. (Gerard) Nieuwveen (77) uit Oudorp en de heer J.J.M. (Jan) Steltenpool (72) uit Sint Pancras.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws