Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vanaf vandaag ook voor alle Langedijkers en Heerhugowaarders mondkapjesplicht

door | 1 december 2020 | Regio nieuws

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn mondkapjes vanaf 1 december 2020 verplicht in openbare binnenruimten. Dat zijn onder andere winkels, musea, theaters, bibliotheken en restaurants (als ze weer open gaan).

Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen, zoals de kapper, geldt de regel zowel voor de klant als de professional.

In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van 95 euro.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws