Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Veel Zappers maken Dijk en Waard weer een stuk schoner

door | 24 maart 2022 | Heerhugowaard, Langedijk, Nieuws

Overal kwam je ze tegen: groepen Zappers die zaterdag 19 maart in het kader van de opschoonactie ‘Heel Dijk en Waard Schoon’ zwerfafval raapten. In een speciale campagne had de gemeente Dijk en Waard de Zappers opgeroepen om hun eigen buurt schoon te maken. Als genoeg Zappers hun eigen stoep, straat, plantsoen of waterpartij schoon maken, ontstaat vanzelf een gemeente zonder zwerfafval. En dat werkte, want in de hele gemeenten waren groepen Zappers, jong en oud, zwerfafval aan het rapen.

Het rapen en voorkomen van zwerfafval leeft in de gemeente Dijk en Waard. In het afgelopen jaar hebben zich meer dan 1.000 Zappers aangemeld. Met de gratis grijper die zij van de gemeente hebben gekregen, dragen deze Zappers dan ook bij aan een steeds schonere gemeente. Opvalend was ook dat steeds meer jongeren zwerfafval rapen, zoals een groep van het Johannes Bosco College die de omgeving van de school schoonmaakten.

 

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en...

Meer nieuws