Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vernieuwing skatepark Stadshart Heerhugowaard

door | 29 september 2020 | Gemeentenieuws, Heerhugowaard, Nieuws

Maandag is er een start gemaakt met de vernieuwing van het skatepark in het Stadshart van Heerhugowaard. De oude baan voldeed niet meer aan het veiligheidskeurmerk voor speelvoorzieningen.
De bewoners van de Stadshart-torens Jade, bij wie de baan in de ‘voortuin’ ligt, werden tijdens een bewonersavond in Cool geïnformeerd over de vernieuwing. Het Stadspark heeft sinds 2003 een skatebaan.
De skate-elementen zijn aan vervanging toe omdat ze niet meer veilig zijn. De gemeente wil de skatebaan op die plek handhaven, maar heeft wel oor voor de klachten van geluidsoverlast van met name de bewoners van de woontorens. ‘De nieuwe baan wordt geluidsarm, doordat gebruik gemaakt wordt van een betonnen vloer die samen met de elementen één geheel vormt.
Samen met het gebruik van EPS betekent dat, dat er nauwelijks nog geluidsoverlast is,’ aldus SkateOn, de ontwerpers van de nieuwe baan. Dat het geluidsoverlast verminderd door de vernieuwing van de skatebaan vonden de aanwezige bewoners goed om te horen. Maar de overlast zit hen eigenlijk in iets heel anders: hangjongeren. De aanpak hiervan door politie en gemeente laat volgens de omwonenden nog wel iets te wensen over.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en...

Meer nieuws