Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vervanging bruggen Achterburggracht en Machinesloot

door | 6 mei 2022 | Gemeentenieuws, Langedijk

In Zuid-Scharwoude (tussen de Achterburggracht en Machinesloot) worden vier duikers vervangen door bruggen. Omdat er vertraging is ontstaan in de levertijd van de funderingspalen, worden de werkzaamheden op een later ogenblik uitgevoerd. Door het later uitvoeren van de werkzaamheden, houden we de overlast voor verkeer en de omwonenden beperkt. Het is namelijk niet wenselijk om meerdere onderbrekingen te hebben in het werk.

In de buurt worden vier zogeheten landdammen met duikers vervangen door bruggen. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de eerste werkzaamheden, zoals het inrichten van het bouwterrein en het opbreken van het straatwerk, dit voorjaar zouden starten. De vier bruggen worden gerealiseerd op de volgende plekken:

  1. Wilgenlaan-Kastanjelaan (voetpad wordt brug voor voetgangers).
  2. Wilgenlaan (straat wordt brug voor auto’s, fietsers en voetgangers).
  3. Sportlaan-Kastanjelaan (straat wordt brug voor auto’s, fietsers en voetgangers).
  4. Lindenlaan (straat wordt brug voor fietsers en voetgangers).

De werkzaamheden vallen onder het project Langedijk Ontwikkelt Met Water. Dit project is een samenwerking tussen de gemeente, Stichting Langedijk Waterrijk en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland-Noord. Door de realisatie van de vier nieuwe bruggen ontstaat er een extra vaarroute van 1,5 kilometer voor kleinere pleziervaartuigen. Het project wordt uitgevoerd door K_Dekker bouw & infra BV.

Een nieuwe planning hangt af van de daadwerkelijke levering van de funderingspalen. Buurtbewoners zijn inmiddels geïnformeerd over de laatste stand van zaken.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws