Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vier aannemers krijgen opdracht voor bouwen Energieleverend Geluidsscherm

door | 10 november 2020 | Alkmaar, Nieuws

Wethouder Duurzaamheid Christian Braak heeft samen met de bedrijven K-Dekker, Sunprojects, Krinkels BV en Sunconnect een contract getekend voor de bouw van een Energieleverend Geluidsscherm in Alkmaar. Een project waar de inwoners uit de wijken Huiswaard 2 en De Horn-Zuid lang naar uit hebben gekeken.

Het geluidsscherm met 5.000 zonnepanelen moet komen langs de Schagerweg (N245), Huiswaarderweg (N245) en Nollenweg (N508). De vier aannemers kwamen met een innovatief plan dat voldoet aan de eisen die gesteld zijn aan het project. “Ik ben heel blij voor de inwoners dat het nu toch echt gaat gebeuren. Het Energieleverend Geluidscherm is ook een mooi duurzaam voorbeeld voor andere steden”, aldus Christian Braak.

Het Energieleverend Geluidsscherm kost ongeveer € 5,5 miljoen. Gemeente Alkmaar financiert om en nabij € 2 miljoen hiervan. Daarnaast financiert de Provincie Noord-Holland € 295.828,-. De rest van het bedrag wordt betaald door de energie die het scherm oplevert en subsidies. Het scherm dat in Alkmaar komt te staan, is een prototype en daarmee een goed voorbeeld voor de verdere verkoop en ontwikkeling van energieleverende geluidschermen.

Nu het contract is ondertekend, starten de ondernemers met het ontwerp en design. De Belanghebbenden Bewonersgroep Geluidswal is tot nu toe heel betrokken en heeft ook een rol tijdens de ontwerp-en-design-fase: “Het ontwerpen en maken is thans in werking gesteld en daar zijn we heel blij mee. We gaan het zien en horen. Op naar de eerste paal in de grond. Dat is toch fantastisch en duurzaam voor Alkmaar!”

Als de gemeente heeft ingestemd met het ontwerp, start de bouw eind 2021. Eind 2022 is de bouw naar verwachting afgerond.

Wil je meer informatie over het geluidsscherm in Alkmaar? Ga dan naar: www.alkmaar.nl/duurzaamheid/energieleverend-geluidsscherm/. Mail vragen of opmerkingen naar energieleverendgeluidsscherm@alkmaar.nl.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws