Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vier graffitispuiters aangehouden

door | 25 januari 2022 | 112 Politie, Noord-Holland

Hoorn – De politie heeft zondag vier personen aangehouden vanwege het spuiten van graffiti nabij het wijkcentrum de Zaagtand in Hoorn. Na een melding van een alerte burger werd het viertal rond 02:45 uur in een portiek op heterdaad betrapt.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van een groep jongens die rondliepen en op verschillende plekken graffiti aan het spuiten waren. Agenten gingen in de omgeving op zoek en troffen de verdachten aan op de Sint Jozefstraat, terwijl zij bezig waren met verf spuiten. Drie 15-jarige jongens uit Amsterdam werden direct aangehouden. Eén verdachte, een 18-jarige man uit Hoorn, wist te ontkomen, maar werd diezelfde dag in zijn woning aangehouden. In de omgeving van het wijkcentrum zijn diverse graffiti-teksten gevonden en bij de verdachten zijn onder meer spuitbussen en verfstiften aangetroffen.

Na verhoor zijn alle verdachten weer heengezonden, maar blijven verdachten in deze zaak. De politie doet verder onderzoek naar de vernielingen.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws