Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vier je herfstvakantie in Theater de Binding!

door | 1 oktober 2020 | Cultuur, Langedijk

In de herfstvakantie is er een heleboel te doen in Theater de Binding, in Zuid-Scharwoude. Een supertoffe week voor alle kinderen tussen de 6 en de 12 jaar. Je kunt vanaf dinsdag 13 oktober, iedere dag hele leuke workshops volgen en de week wordt afgesloten met mooie theatervoorstellingen.

Hou je van dans? Je leert de nieuwste pasjes tijdens de dans workshop. Heb je wel eens muziek gemaakt met boeken? Juf Karin helpt je om een prachtige blues of Boekie-woogie te maken. Maar je kunt ook meedoen met theater, kunstwerken maken, percussie of een hele toffe zang workshop. Er zijn in totaal 6 verschillende workshops waar je dus uit kunt kiezen, of als je heel enthousiast bent doe je er meer! De workshops worden gegeven door professionele docenten van verschillende instellingen.

Ieder kind heeft zijn of haar eigen talent en tijdens deze week kunnen de kinderen uitproberen wat ze het leukst vinden om te doen. Theater de Binding wil kinderen uit Langedijk e.o. de kans geven om verschillende creatieve workshops uit te proberen. Ze worden natuurlijk goed begeleid door de docenten en alle workshops vinden plaats in de lokalen van Theater de Binding.

Je kunt er voor kiezen om met één bepaalde workshop mee te doen, maar je kunt je ook inschrijven voor de hele week, inclusief de voorstelling. De workshops worden op leeftijd ingedeeld voor kinderen van de basisschool; Voor groep 3 t/m 5 en van groep 6 t/m 8. Zo komt de inhoud van de workshop voor iedereen het beste tot zijn recht.

De workshops vinden plaats op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 oktober. In de ochtend starten de workshops om 10.30 uur (onderbouw groepen)en in de middag om 13.30 uur (bovenbouwgroepen). De workshops duren ongeveer anderhalf uur en natuurlijk is er een kleine pauze met limonade.

Op vrijdag wordt de week afgesloten met twee prachtige kindervoorstellingen. Ook deze zijn afgestemd op de verschillende leeftijden. In de ochtend kun je kijken naar de voorstelling Zandrovers, met een echte zandtekenaar. De voorstelling gaat over scheepsjongen Douwe die avonturen beleeft met een zeemeermin. In de middag is de voorstelling De Pest aan de beurt. Een verhaal over een stoer meisje in de 17de eeuw, Bregje genaamd, die in haar eentje moet vluchten voor de pest. Gelukkig blijft ze niet lang alleen. Een voorstelling over hoe je omgaat met een besmettelijke ziekte, toepasselijk voor deze tijd.

Dus heb je zin in een hele leuke herfstvakantie? Schrijf je dan in en wacht niet te lang want de plaatsen zijn beperkt. Voor inschrijven en informatie over de Kindertalentweek kunt u terecht op www.theaterdebinding.nl

 

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws