Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vierde EndPlasticSoup Action Day Zaterdag 5 juni 2021

door | 26 mei 2021 | Langedijk

Zaterdag 5 juni is het weer zover: de internationale EndPlasticSoup Action Day. Deze dag, begonnen als initiatief van een aantal Rotary Clubs, zijn duizenden vrijwilligers aan de slag met het opruimen, oprapen en opvissen van plastic. Wereldwijd en ook bij jou in de buurt.

IN ACTIE OP GEESTMERAMBACHT

Rotary Dijk & Waard organiseert een opruimactie in recreatiegebied Geestmerambacht en jij kunt er ook aan meedoen! Op zaterdag 5 juni 2021 van 11.00 uur tot 12.30 uur gaan we de uitdaging aangaan om alleen of in tweetallen (alles volgens de Corona richtlijnen) de omgeving schoon te maken en plastic/zwerf afval op gaan ruimen. We verzamelen op het grasveld tegenover Restaurant Lovers en Hunters, Nauertogt 28 in Broek op Langedijk. Neem je eigen prikstok, grijper en/of handschoenen mee (ben je zelf niet in het bezit van materiaal, dan hebben wij vast nog wel wat voor je).

KUNST VAN ZWERFVUIL

We gaan in Geestmerambacht niet alleen zoveel mogelijk plastic vuil verzamelen ten behoeve van een schone omgeving; we maken de belasting voor het milieu ook zichtbaar! Kunstenaar Sietse Wiersma maakt ter plekke een kunstbeeld van gevonden afval. Het beeld draagt het vuil als belasting op de rug van de verbeelde man.

BINGO!

Voor de jeugd is er een Zwerfvuil-Bingospel, de kaarten delen wij ter plaatse uit.
En speciaal voor de EndPlasticSoup actiedag is er de Plastic Bingo App ontwikkeld. Die kun je nu gratis downloaden in de app store (Android en Apple). Download de gratis app Plastic Bingo en speel PlasticBingo met je vrienden, familie, kinderen en ons!

AANMELDEN
Je kunt je aanmelden (naam en hoeveel personen) via eps@rotarydijkenwaard.nl.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws