Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vijf bouwkavels op unieke locatie Rijk der Duizend Eilanden

door | 9 april 2021 | Langedijk, Regio nieuws

Bijna 50 jaar geleden startte de familie Kruk op Nauertogt 22 een tuindersbedrijf. In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd. De duizend eilanden hebben plaatsgemaakt voor een bedrijventerrein en de nieuwe woonwijk Westerdel. Nu is het de beurt aan het laatste eilandje. Projectontwikkelaar Bouwend Waarland heeft het perceel Nauertogt 22 in Broek op Langedijk aangekocht. Gemeente Langedijk en Bouwend Waarland ondertekenden onlangs de intentieovereenkomst waarna gestart is met de voorbereiding van de vijf bouwkavels.

Eigentijdse woningen
De locatie is uniek door de eilandligging. Via een brug vanaf Bijloort wordt het eilandje bereikbaar. De agrarische loods die er staat wordt gesloopt en maakt plaats voor vijf bouwkavels. De kavels krijgen de uitstraling van een traditioneel boerderijerf. Dit refereert aan de geschiedenis van het Rijk der Duizend Eilanden. De vrijstaande woningen worden gebouwd onder eigentijdse architectuur.

Intentieovereenkomst getekend
Bouwend Waarland heeft gemeente Langedijk gevraagd om medewerking aan de ontwikkeling van het perceel. Beide partijen hebben de gezamenlijke intentie vastgelegd in een intentieovereenkomst.

Wethouder Wonen van Langedijk, Ad Jongenelen: “Een mooi project, waarmee opnieuw woningen worden toegevoegd aan het woonaanbod in Langedijk. Hoewel deze kavels voor vrijstaande woningen niet voor iedereen bereikbaar zullen zijn, laten de toekomstige bewoners mogelijk elders in onze gemeente een goedkopere woning achter. Naast woningbouw is ook doorstroming belangrijk om voor iedereen een start op de woningmarkt mogelijk te maken. Ik ben ook blij dat de aansluiting op de Nauertogt word afgesloten waarmee de verkeersveiligheid wordt verbeterd. Door afslaand verkeer kan het nu onveilig zijn.”

De komende tijd werken Bouwend Nederland en de gemeente de plannen verder uit. Voordat de officiële bestemmingsplanprocedure start worden direct omwonenden bij de plannen betrokken door Bouwend Waarland.

Meer informatie
Meer informatie over het project is op te vragen bij Bouwend Waarland via telefoonnummer 0226 – 421739 of kijk op de website van Bouwend Waarland.

 

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws