Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vijf winnaars kleurplatenwedstrijd nieuwe gemeentewapen

door | 9 december 2021 | Gemeentenieuws, Langedijk

Vanaf 1 januari 2022 zijn Langedijk en Heerhugowaard samen de gemeente Dijk en Waard. Bij een nieuwe gemeente hoort natuurlijk ook een nieuw gemeentewapen. Voor het nieuwe gemeentewapen is bij de Koning een officieel nieuw gemeentewapen aangevraagd. Maar beide gemeenten waren ook nieuwsgierig hoe het gemeentewapen er volgens basisschoolleerlingen uit zou moeten zien. Daarom is er een kleurplatenwedstrijd gehouden. De kinderen zijn enthousiast aan de slag gegaan, in totaal zijn er ruim 180 tekeningen ingeleverd. De vijf winnaars zijn woensdag 8 december bekendgemaakt.

Kleuren, verven, knippen en plakken, het mocht allemaal. Op een leeg schild hebben de kinderen laten zien wat zij goed bij Dijk en Waard vinden passen. Dit leverde heel veel mooie ontwerpen op. Het ontwerp van een aantal kinderen lijkt soms zelfs een beetje op het nieuwe officiële wapen. Uit alle inzendingen heeft de jury vijf winnaars gekozen: Carice (groep 5, De Fonkelsteen), Dana (groep 6a, Wijde Veert), Fleur (groep 8, IKC Waterrijk), Fynn (groep 7, De Carrousel) en Maartje (groep 4, Het Mozaïek). De winnaars mogen met een vriendje of vriendinnetje naar de bioscoop in Dijk en Waard. Ook worden hun tekeningen opgehangen in het gemeentehuis en mogen ze aanwezig zijn bij de onthulling van het officiële wapen in het nieuwe jaar. Burgemeesters Leontien Kompier (Langedijk) en Bert Blase (Heerhugowaard) feliciteerden de winnaars en reikten de prijzen uit.

Onthulling officiële wapen
Het officiële wapen is opgesteld met hulp van een werkgroep met daarin leden van alle historische verenigingen uit Langedijk en Heerhugowaard. Zij hebben een advies uitgebracht. De Hoge Raad van Adel heeft vervolgens een aantal voorstellen gemaakt voor het nieuwe gemeentewapen en voorgelegd aan gemeenten Langedijk en Heerhugowaard. De gemeenten hebben een keus gemaakt en inmiddels is het officiële wapen toegekend bij Koninklijk Besluit. Het wachten is nu op het wapendiploma, een oorkonde waarin het recht tot het voeren van het wapen is vastgelegd. Als het wapendiploma uitgegeven is, wordt het nieuwe wapen onthuld. Dit zal begin 2022 zijn.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws