Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Voordelige zorgverzekering voor minima

door | 2 december 2020 | Gemeentenieuws

De Collectieve Zorgverzekering voor Minima (CZM) is er speciaal voor mensen die van een minimum inkomen leven. Deze verzekering is voordelig, want de gemeente betaalt mee aan de kosten en Univé geeft een korting. De CZM heeft ruime vergoedingen en het ‘eigen risico’ kan worden meeverzekerd. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd en Univé accepteert de aanmelding zonder medische keuring. De CZM bestaat uit een basisverzekering en de keuze uit twee aanvullende pakketten.

Kies een pakket dat bij u past

U kunt kiezen uit twee pakketten. Het pakket ‘Compleet met € 0,– eigen risico’ en het pakket ‘Compact’. Kiest u het pakket ‘Compleet met € 0,- eigen risico’, dan is uw eigen risico meeverzekerd. Maakt u vaak gebruik van uw zorgverzekering en heeft u veel zorgkosten dan is dit pakket de beste keuze. Er worden extra ruime vergoedingen verstrekt voor onder andere tandartskosten, bril en fysiotherapie. Ook de eigen bijdrage voor de Wmo wordt vergoed. Het premiebedrag voor het pakket ‘Compleet met € 0,- eigen risico’ is voor 2021 € 161,58 per maand. Het aanvullende pakket ‘Compact’ is aantrekkelijk voor mensen met weinig zorgkosten. Het premiebedrag voor dit pakket is voor 2021 € 132,57 per maand. Op www.gezondverzekerd.nl staat welke kosten vergoed worden.

Aanmelden

Ga naar www.gezondverzekerd.nl, kies uw gemeente en vul de gegevens in. Tijdens het invullen wordt meteen duidelijk of u gebruik kan maken van de CZM. Aanmelden kan tot en met 31 december 2020. Univé regelt dan de opzegging van uw huidige verzekering. Overstappen is alleen mogelijk als er geen betalingsachterstand in de premie is bij de huidige zorgverzekeraar.

Contact

Heeft u vragen over de CZM? Bel met Univé, 072 – 527 76 22. U kunt ook een bezoek brengen aan het regiokantoor van Univé in Alkmaar (Koorstraat 55) of Heerhugowaard (M. de Klerkweg 1). Twijfelt u of u voldoet aan de voorwaarden van de CZM? Bel met Halte Werk, 14 072 (kies ‘Alkmaar’ en vraag naar Halte Werk).

Sluit een andere zorgverzekering beter aan bij uw zorgbehoefte?

Dan kunt u misschien een tegemoetkoming krijgen in de kosten van de premie via bijzondere bijstand. Dit heet de ‘Maatwerkvoorziening’. Wel moet u kunnen laten zien dat een andere zorgverzekering beter aansluit bij uw zorgbehoefte. Bepaalde medicijnen worden bijvoorbeeld niet door de CZM vergoed. Meer informatie hierover staat op www.haltewerk.nl/bijzonderebijstand.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws