Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Vrijdag staan er twee kindervoorstellingen in Theater de Binding. De weersvoorspelling voor vrijdag is koud en wisselvallig! Perfect theaterweer!

door | 12 oktober 2020 | Cultuur

Vrijdag 16 oktober om 10:30 staat de voorstelling ‘De Zandrovers’ (4+) in Theater de Binding
Een schatrijke verbeelding van Zandtekenaar Sylvia Wybenga. Zij haalt steeds weer nieuwe tekeningen uit het zand tevoorschijn terwijl Janna de Lathouder met woorden stuift en zandmuzikant Martijn Bos je meeneemt op de golven van de muziek.

Het verhaal De Zandrovers gaat over scheepsjongen Douwe die mee gaat op reis. Ook al vinden de grote zeemannen hem een oen, hij moet ze toch helpen. Ze zoeken een schat, niet zo één in een kist, maar een schat van zand. Dan vissen ze per ongeluk een zingende zeemeermin op. De zeebonken worden helemaal slap van haar prachtige stem en dat is nou precies haar bedoeling. De kleine Douwe  is de enige die hen nog kan redden! Wie niet sterk is moet slim zijn.

Vrijdag 16 oktober om 14:30 staat de voorstelling ‘De Pest’ (9+) in Theater de Binding

Over de voorstelling
We reizen mee met Bregtje, een sterk & stoer meisje dat van appels houdt. Haar ouders hebben haar plots de deur uitgezet waardoor ze nu in haar eentje moet vluchten voor de pest. Overal waar Bregtje komt, wordt weer anders omgegaan met de ziekte en met haar. Gelukkig ontmoet ze Meindert.

Een verhaal over groot verlies, veel moed en vooral hoop!

“Wat COVID-19 in de 21e eeuw is, was de pest tot in de 17e eeuw. Er zijn verschillen én overeenkomsten. Een actuele en educatieve voorstelling”

De voorstellingen ‘De Zandrovers’ en ‘De Pest’  Zijn een mooie afsluiting van de Kindertalentweek dat vanaf dinsdag 13 t/m 15 oktober plaatsvindt in Theater de Binding. 

Kindertalentweek tijdens de herfstvakantie
De Kinder Talent Week is voor alle kinderen in Langedijk van 6 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen in verschillende workshops hun talent ontdekken en de week wordt afgesloten met een voorstelling. Het programma voor kinderen van de onderbouw is in de ochtend, het programma voor de bovenbouw is in de middag. Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Langedijk, Stichting Lief Langedijk en Theater de Binding.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws