Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Waardse winkeliers nemen maatschappelijke verantwoordelijkheid: geen messenverkoop aan jongeren

door | 8 december 2020 | Heerhugowaard, Regio nieuws

In Heerhugowaard worden geen messen meer verkocht aan jongeren van 16 jaar of jonger. Burgemeester Blase: “Alle verkooppunten van messen in Heerhugowaard hebben inmiddels maatregelen genomen om de verkoop van messen aan jongeren te staken. Ik ben blij dat deze ondernemers hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.”
Aanleiding om in contact te treden met de verkooppunten waren de signalen van messenbezit onder jongeren in Heerhugowaard. Winkeliers hebben daarna maatregelen genomen die er op zijn gericht de verkoop van messen aan jongeren tegen te gaan. Zo wordt winkelpersoneel geïnstrueerd, is er duidelijke communicatie in de schappen en komt op de kassa na het scannen van het product een melding dat er gevraagd moet worden naar het identiteitsbewijs. Winkeliers geven zelf ook aan dat deze maatregelen hun effect hebben en merken dat bepaalde jongeren niet meer in de winkel komen. De maatregelen van deze winkeliers helpen ook ouders in de gesprekken met hun kinderen.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en...

Meer nieuws