Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Waarschuwing voor internetoplichters

door | 2 december 2020 | Gemeentenieuws

Er zijn websites die zich als tussenpersoon aanbieden voor diensten van de gemeente. Zij vragen geld, doen niks en hebben ook gelijk uw persoonsgegevens. Gemeente Langedijk werkt niet samen met andere websites voor het maken van afspraken of het regelen van gemeente zaken.

Altijd rechtstreeks via de gemeente

Regel gemeentezaken altijd rechtstreeks via onze website en typ in de adresbalk ‘www.gemeentelangedijk.nl’ in. Dan weet u zeker dat u op de site van de gemeente zit. Voor paspoorten, rijbewijzen, identiteitskaarten kunt u online een afspraak maken. Voor overige zaken belt u 0226-334433. Het maken van een afspraak is altijd gratis. En heeft u een uittreksel nodig? Regel dat dan online via onze site.

Stuur nooit een kopie op van uw paspoort of ID-kaart

De online bedrijven die zich voordoen als bemiddelaar vragen in sommige gevallen om een kopie van een paspoort of ID-bewijs op te sturen. Zij zeggen dit nodig te hebben om voor u bijvoorbeeld een uittreksel aan te vragen. Trap er niet in! Zij kunnen misbruik maken van uw identiteit. Lees meer over identiteitsfraude op de website van de Rijksoverheid. Slachtoffers van oplichting raden wij aan om bij de politie aangifte te doen.

Veiligheidstips

Waar moet u op letten als u veilig online zaken wilt regelen?

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws