Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Warme Winterdagen bij Museum Broekerveiling: een winters uitje tijdens de kerstvakantie

door | 19 december 2023 | Broek op Langedijk, Dijk en Waard, Museum BroekerVeiling

De Warme Winterdagen staan voor de deur en Museum Broekerveiling is klaar om bezoekers te verwelkomen in een heel diverse winterbeleving. Van 27 december tot 7 januari biedt het museum een uitgebreid programma vol activiteiten voor het hele gezin. Weer of geen weer, je kunt bij Museum BroekerVeiling altijd terecht voor een interessant programma!

Gratis rondleiding met een gids
Trek je warme winterjas aan en laat je meeslepen door de sfeer van knisperend vuur, warme chocolademelk en dwarrelende sneeuw. Ontdek het unieke aanbod aan activiteiten dat speciaal is samengesteld om jouw Kerstvakantie onvergetelijk te maken. Tijdens de Warme Winterdagen is het mogelijk om je zonder extra kosten te laten rondleiden door één van onze bevlogen gidsen. Elke dag tijdens de Kerstvakantie nemen ze je mee in het verhaal achter de Broekerveiling.

PROEFLAB
In het PROEFLAB, gelegen op de eerste verdieping van het museum, kunnen bezoekers tijdens de Warme Winterdagen zelf appelmoes maken en brooddeeg bereiden. Maar dat is nog niet alles! Het PROEFLAB gaat een stapje verder door groente aan het brooddeeg toe te voegen. Laat je verrassen en ontdek hoe deze bijzondere combinatie smaakt. Daarna ga je naar buiten met je deeg op een stok om je broodje te garen bij de vuurtjes op het terrein. Eenmaal gaar, kun je genieten van je zelfgebakken broodje, vergezeld van heerlijke zelfgemaakte appelmoes.

Kindertheater
Op 27 en 29 december wordt het museum omgetoverd door de kleurrijke en muzikale theatershow ‘Worteltjes van Oranje’, gepresenteerd door Janna de Lathouder. Deze expressieve voorstelling neemt je mee naar de 16e eeuw en vertelt het verhaal van wortels, knuffels en voor jezelf opkomen. Ontdek het geheim achter de oranje kleur van worteltjes en laat je betoveren door deze magische voorstelling. Wees erbij, want deze show is exclusief te bezoeken tijdens de Warme Winterdagen.

Voor de jongste bezoekers van 4 tot 8 jaar presenteert Geert van Diepen ‘De Koffershow’, een interactief reisavontuur. Met theaterpoppen en muziek zorgt Geert voor een onvergetelijke ervaring vol lachen, gieren en brullen, maar ook spanning en sensatie. Deze prachtige show is alleen op 4 januari te bewonderen, dus zorg dat je erbij bent!

Lekker creatief bezig
Voor de creatieve geesten biedt Museum Broekerveiling de mogelijkheid om prachtige kaarsen te maken op woensdag 3 januari. Laat je verbeelding de vrije loop en creëer unieke kaarsen in verschillende kleuren en vormen. Een activiteit die garant staat voor plezier en zelfexpressie.

Daarnaast kunnen bezoekers tijdens de Warme Winterdagen hun eigen kerstkoekjes bakken in de bakkerij, waarbij ze hun creativiteit kunnen uiten door de koekjes naar eigen wens te decoreren. Een heerlijke traktatie om te delen met vrienden en familie.

Voor liefhebbers van streekdracht en geschiedenis is er goed nieuws. Stichting Behoud het West-Friese Kostuum is dagelijks aanwezig zijn om bezoekers te laten kennismaken met de prachtige streekdrachten van de regio. Laat je betoveren door de kleurrijke kostuums en leer meer over de geschiedenis en tradities achter deze kledingstukken.

Palingrokerij
Op zaterdag 30 december heb je de unieke kans om heerlijke authentiek gerookte palingen in te slaan. Onze palingroker is de hele dag bezig om de beste gerookte palingen te bereiden, die je tegen een aantrekkelijke prijs kunt kopen.

Praktische informatie:

Data: 27 december 2023 t/m 7 januari 2024 (gesloten op 31 december en 1 januari)
Openingstijden: 10:00 uur tot 17:00 uur

Tijdens de Warme Winterdagen gelden aangepaste entreeprijzen: € 9,50 voor kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar. Kinderen onder de 4 hebben gratis toegang. Het museum is overigens gratis met de VIP-kaart van de Vriendenloterij en de Museumkaart. Kijk voor meer informatie op

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws