Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

WAT ZIT ER NOU PRECIES IN EEN FRIKANDEL

door | 6 mei 2022 | Geen categorie

Een broodje frikandel of frikandel speciaal met friet; voor veel Nederlanders is het een bekende bestelling bij de snackbar, en terecht! Frikandellen zijn toch wel één van de snacks waar we trots op mogen zijn als klein kikkerlandje. Het mag dan wel een Nederlands product zijn, maar er is regelmatig onduidelijkheid over wat er nou precies in zit. Die duidelijkheid kunnen we je nú brengen! 

slachtafval en stieren-ballen

Twan Jacobs, werkzaam bij diepvriesbedrijf Beckers, weet het antwoord op de vraag wát er nou precies in de frikandel zit. Dat er de afgelopen jaren heel wat gegist is, is een feit: paardenvlees, slachtafval, stieren-ballen, koeienuiers en karton hebben onder andere de revue gepasseerd. Hij kan dit allemaal ontkrachten! Een frikandel bestaat voor 40% uit kipseparator vlees, dat is het vlees wat overblijft als billen, borsten en vleugels er af zijn gehaald. Daar worden bijvoorbeeld ook kipnuggets en kipburgers van gemaakt. 25 – 30% bestaat uit varkensvlees, varkensspek en rundvlees.

Paardenvlees

In een enkele geval voegen fabrikanten ook een beetje paardenvlees aan toe, maar dat wordt volgens Twan Jacobs steeds minder gangbaar. De overige ingrediënten bestaan uit: paneermeel, water, kruiden, uien en smaakversterkers. Laat ze je dus maar lekker smaken, het valt allemaal wel mee met die stieren-ballen.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws