Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

We mogen weer samen vieren! “Sint jan de Doper”

door | 30 juni 2020 | Cultuur, Langedijk, Regio nieuws

Vanaf 1 juli is iedereen weer welkom in de kerk. Maar we moeten ons wel houden aan een aantal strikte maatregelen. Deze zijn als volgt:

– Bij binnenkomst in de kerk levert u een briefje in met uw naam en telefoonnummer of e-mailadres. Dit kunt u thuis al maken. Wij zijn verplicht te registreren wie de viering bijwonen; deze gegevens bewaren we twee weken. Dit, voor het geval iemand die een viering bijwoonde binnen de daarop volgende twee weken positief getest wordt op corona. De GGD kan dan zo nodig gerichte maatregelen nemen ter voorkoming van verdere verspreiding van het virus. Na twee weken worden de briefjes vernietigd.

– Bij binnenkomst ontsmet u uw handen.

– U kunt bij de ingang een misboekje meenemen en dat gepast betalen (geen geld wisselen in het mandje) of digitaal met de Givt-app.

– Zoek een plaats in de kerkbanken die daarvoor aangewezen zijn. Loop via het middenpad of de paden links of rechts naar de zijbanken, rechtstreeks naar uw plaats. De eerste bezoekers op de eerste banken en dan zo verder aansluitend naar achteren.

– In de bank houd u 1,5 meter afstand van de ander(en). Gezinsleden mogen wel naast elkaar plaatsnemen.

– Er wordt tijdens de viering niet gecollecteerd. Bij de uitgang van de kerk staat de collecteschaal. Hierin kunt u uw collectegeld deponeren (of u doneert digitaal met de Givt-app).

– Er zijn geen misdienaars, dus wordt er ook geen kaarsengeld opgehaald. Uw bijdrage hiervoor kunt u ook in de collecteschaal kwijt.

– De communie mag weer worden ontvangen. Houd ook hier 1,5 meter afstand als u in de rij staat. Voor u de hostie van pastoor ontvangt, reinigt u uw handen met de gel die bij de eerste bank staat.

– Na het einde van de viering verlaten we de kerk in omgekeerde volgorde als bij binnenkomst. Dat betekent dat eerst de personen in de achterste banken weggaan, en zo verder. Houd ook bij het verlaten van de kerk 1,5 m afstand van elkaar.

– Hoe gezellig ook, blijf niet in de kerk staan praten. Doe dit buiten op het plein, op veilige afstand van elkaar.

Wij realiseren ons, dat het best veel regels zijn. Uw gezondheid en die van alle parochianen zijn onze belangrijkste zorg. Daar doen we het met zijn allen voor!

De eerstkomende vieringen zullen vrijwilligers u zo nodig ‘wegwijs’ maken. Volg hun aanwijzingen op.

Samen staan we sterk en is iedereen weer welkom in de kerk!

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws