Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Webinar over energietransitie

door | 27 november 2020 | Heerhugowaard

Op dit moment zijn in veel Nederlandse steden experimenten met slimme en innovatieve oplossingen voor de energietransitie. Zo ook in Heerhugowaard. In dit kader verzorgt de gemeente in samenwerking met bureau Resourcefully op woensdag 2 december een Solarise international webinar over de kansen en uitdagingen waar steden en gemeenten mee te maken hebben op weg naar schone en groene energieproductie en -consumptie.

Heerhugowaard is hard bezig met een energieplan voor de ontwikkeling van het Stationsgebied en daarmee de ontwikkeling van een optimale mix van verschillende mogelijke (lokale) energiebronnen, om op die manier een duurzame leefomgeving te creëren. Het energieplan wordt in samenspraak gemaakt met de energiepartners binnen het Europese Interreg 2 seas project Solarise. Dit is een project waarmee beoogd wordt het gebruik van duurzame energie te stimuleren en optimaliseren. Daarnaast wordt het project mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie NH in het kader van cofinanciering aan deelname van Europese EFRO programma’s.

Tijdens de digitale workshop worden verschillende topics belicht aan de hand van Europese innovatieve voorbeelden. Er is ook een paneldebat over verdere ideeën en mogelijkheden. De webinar Governing the ENERGY transition is van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.00 uur te volgen. Dit programma is in het Engels. Van 15.00 tot 16.00 uur is er een Nederlandse webinar. Aanmeldingslinks voor beide zijn te vinden op 1yweqmi.momice.events. Het event kan worden gevolgd in Microsoft Teams. Inschrijven is mogelijk tot 2 december.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws