Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Week van de Hoogbegaafdheid – 5 tot en met 13 maart 2022

door | 25 januari 2022 | Laatste nieuws, Nieuws overzicht

Het verspreiden van kennis over hoogbegaafdheid is het doel van de ‘Week van de Hoogbegaafdheid’, dat dit jaar voor de zevende keer plaatsvindt. Hoogbegaafdheid komt overal voor. Ongeveer 2% van de bevolking is hoogbegaafd; dat is 1 op de 50 mensen. Vaak gaat het over kinderen en passend onderwijs. Maar iemand is een leven lang hoogbegaafd!

Mensen die de kenmerken van hoogbegaafd vertonen, kunnen veel betekenen voor hun omgeving of de maatschappij, indien zij hun kennis en kunde optimaal kunnen ontwikkelen en inzetten. Het is daarom belangrijk om te weten wat hoogbegaafdheid is en wat ervoor nodig is om talenten tot ontwikkeling te laten komen, want dat gaat niet vanzelf.

De organisatie streeft ernaar dat er op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland en Vlaanderen in deze week een activiteit plaatsvindt met hoogbegaafdheid als centraal thema. Dit kunnen activiteiten over hoogbegaafdheid en ook voor hoogbegaafden zijn.

Alle activiteiten staan vermeld op de kaart van Nederland en België, op www.weekvandehoogbegaafdheid.nl en www.weekvandehoogbegaafdheid.be . Geïnteresseerden kunnen hun eigen selectie maken. Er zijn activiteiten voor kinderen, ouders, volwassenen, senioren, professionals en andere belangstellenden.

De Week van de Hoogbegaafdheid wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van Rianne van de Ven Coaching & Training B.V., iQBegrijp, Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV) en de Vereniging Mensa Nederland.

De Week van de Hoogbegaafdheid wordt door middel van sponsoring gefinancierd.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws