Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Weerbewaking voor evenementen van groot belang

door | 5 mei 2022 | Evenementen, Nieuws overzicht, Overheid

Na twee jaar is het eindelijk weer zo ver: evenementen met publiek. De vele bevrijdingsfestivals die vandaag worden gehouden hebben te maken met rustige weersomstandigheden. Voor evenementen is het echter van groot belang om ook goed voorbereid te zijn op allerlei weersextremen.

In de praktijk moeten we ons in Nederland vaak wapenen tegen extreme hitte, een hoge zonkracht, zomerstormen en modderterreinen. Ook in een zonnige zomer barst soms zwaar onweer los met grote hagel en zware windstoten. Bij hevige regenval kan het publiek zomaar onderkoeld raken.

Een goede voorbereiding is essentieel

Voordat het feest losbarst is het goed om als festivalorganisator al ruim van tevoren voorbereidingen te treffen op allerlei vormen van extreem weer. Het is belangrijk om rekening te houden met alle mogelijke weersextremen en daarvoor protocollen te maken. Bij extreme hitte moet er extra drinkwater beschikbaar zijn en bij een hoge zonkracht is de aanwezigheid van veel zonnebrandcrème en schaduwplekken belangrijk. Maar ook poncho’s moeten klaarliggen en het evenemententerrein moet zo ingericht zijn dat harde wind, bliksem en veel regen veilig doorstaan kunnen worden.

Het weer speelt dus al ver van tevoren een belangrijke rol in de voorbereidingen op een evenement, maar wanneer moet een protocol daadwerkelijk worden ingezet? Daarvoor is het belangrijk om tijdens de opbouwdagen, tijdens het festival zelf en tijdens de afbouw op de hoogte te blijven van de laatste weersverwachtingen. Zo weet een festivalorganisator met welke weerrisico’s er rekening gehouden moet worden.

Alfred Snoek, Meteoroloog, Infoplaza

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws