Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Wethouder Nieuwenhuizen brengt werkbezoek aan natuurbegraafplaats Geestmerloo

door | 7 mei 2021 | Gemeentenieuws

Wethouder Jasper Nieuwenhuizen bracht onlangs een werkbezoek aan de natuurbegraafplaats Geestmerloo. Dat deed hij samen met Siebe Bakker van Recreatieschap Geestmerambacht. De heren kregen een uitgebreide rondleiding over de begraafplaats en konden met eigen ogen zien hoe de natuur verweven is in het karakter van de begraafplaats.

De gasten bekeken de sfeervolle ceremonieruimte/ontvangsthuis en namen ook een kijkje bij de uilen- en vleermuiskasten aan zijkant van het gebouw. Ook bezochten zij een expositie in de loods van Charon Uitvaarbegeleiding met opbaringen en opstellingen. Na afloop van het werkbezoek genoten zij van een brownie van de BrownieHemel, die bij een uitvaart kan worden geserveerd.

Natuurlijke inrichting

Wethouder Nieuwenhuizen was onder de indruk van de begraafplaats en de belangstelling die hiervoor is. Hij roemt de natuurlijke inrichting van de natuurbegraafplaats: “Er is hier veel oog voor de natuur en biodiversiteit. Niet alleen in de inrichting van het terrein en de materialen die hiervoor gebruikt zijn, maar ook door bijvoorbeeld de aanwezigheid van de vogel- en vleermuiskasten en het houden van bijen.”

Voorziening in behoefte

De natuurbegraafplaats Geestmerloo ligt aan de zuidkant van het recreatie- en natuurpark Geestmerambacht. De begraafplaats, waar de natuur leidend is, opende de poorten in de zomer van 2020. De verkoop van de graven loopt goed. “Onze natuurbegraafplaats voorziet duidelijk in een behoefte in Noord-Holland,” aldus Alexander van der Pijl, mededirecteur van Geestmerloo. “We zijn de eerste en enige natuurbegraafplaats in de provincie. Mensen kunnen zich hier midden in de natuur laten begraven. Ze kiezen de plek zelf uit, bijvoorbeeld in de buurt van water of bij een mooie boom.”

Bekijk de website van natuurbegraafplaats Geestmerloo

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws