Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Win met je buurt een ‘Auto van de straat’

door | 9 februari 2022 | Nieuws, Regio nieuws

Een half jaar lang bijna gratis een elektrische auto om te delen met je buren. Daarop maken 3 straten of buurten in Noord-Holland kans met de autodeelwedstrijd ‘Auto van de straat’ van Natuur & Milieu.

De wedstrijd heeft als doel zoveel mogelijk mensen de voordelen van elektrisch autodelen te laten ervaren. Vanaf 8 februari 2022 kunnen Noord-Hollandse buurten en straten zich aanmelden via www.autovandestraat.nl.

Veel mensen hebben een eigen (tweede) auto, terwijl ze die maar zelden gebruiken. Deze auto’s staan 95% van de tijd stil. Dat kost ruimte en geld. ‘Een elektrische deelauto wordt niet alleen optimaal gebruikt, maar is ook goedkoper en schoner. Daarmee help je CO2 te besparen, ontstaat er meer ruimte in je straat én heb je meer contact met je buren’, licht Dorien Ackerman, directeur Campagnes van Natuur & Milieu de wedstrijd toe.

Slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland

De komende jaren worden er heel veel huizen bijgebouwd. Als mensen hun reisgedrag niet veranderen, leidt dat tot meer verkeer en CO2-uitstoot en staat iedereen straks stil. Om Noord-Holland bereikbaar én leefbaar te houden, investeert de provincie in bewust reisgedrag en slimme oplossingen.

Gedeputeerde mobiliteit en bereikbaarheid Jeroen Olthof: ‘Autodelen is hét alternatief voor het bezit van een auto. Het vermindert het aantal auto’s, het aantal files, de CO2 uitstoot, de parkeerdruk en de individuele kosten voor het gebruik van een auto. Met autodelen maak je je buurt beter bereikbaar en leuker om in te wonen, dus ik roep iedere buurt in Noord-Holland op mee te doen met Auto van de Straat en de voordelen van autodelen te ervaren.’

Auto van de Straat Noord-Holland
Bekijk de video over autodeelwedstrijd ‘Auto van de Straat’.

Wedstrijd

3 straten of buurten krijgen uiteindelijk de kans om 6 maanden lang bijna gratis te ervaren hoe elektrisch autodelen werkt. 1 daarvan kan nog eens 6 maanden verlenging winnen door de eigen auto’s zoveel mogelijk te laten staan en daarnaast te zorgen voor een zo groot mogelijke bekendheid voor het autodelen. Bijvoorbeeld door aandacht in de lokale pers, een social media campagne of leuke acties in de buurt. Bewoners van Noord-Hollandse straten of buurten die mee willen doen kunnen zich tot 28 maart 2022 opgeven om kans te maken op 6 maanden bijna gratis ervaren hoe autodelen bevalt. Ga naar www.autovandestraat.nl en vertel waarom jouw straat of buurt een deelauto verdient.

Eerdere winnaars van 'Auto van de Straat' in Gelderland
Eerdere winnaars van ‘Auto van de Straat’ in Gelderland.

Auto van de Straat

‘Auto van de Straat’ wordt door Natuur & Milieu georganiseerd in opdracht van de provincie Noord-Holland in samenwerking met MRA-Elektrisch. De wedstrijd sluit aan bij de ambitie van de provincie om duurzame manieren van mobiliteit zoveel mogelijk te stimuleren. Hiervoor is niet alleen de beschikbaarheid van elektrisch (deel)vervoer nodig, maar ook inzicht in de voordelen en het gemak daarvan.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws