Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Winactie met bloembollen Vul je vensterbank met voorjaar!

door | 19 februari 2021 | Langedijk

LTO Noord en KAVB organiseren een creatieve challenge om kleur te geven aan de grijze winterdagen en het voorjaar te verwelkomen. Iedereen kan meedoen. Het idee is simpel: maak een mooi bloemstuk met bloembollen en bolbloemen en zet dit in de vensterbank, goed zichtbaar voor het raam. Op die manier geef je je huis een fijne kleurinjectie, en vanaf de straat ziet het er meteen ook een stuk fleuriger uit. Als je een foto maakt van je bolbloemencreatie in de vensterbank en deze post op social media met de hashtag #voorjaarinjebol! maak je bovendien kans op een toegangskaart voor Keukenhof én op een zelfplukboeket bij pluktuin Bloemenfontein Bergen.

Tegelijkertijd doe je zo mee aan de bollenbingo voor basisschoolkinderen. Via de scholen worden zij uitgenodigd om mee te doen aan een challenge waarbij ze zo veel mogelijk bolbloemen en bloembollen moeten spotten in tuinen, bermen én vensterbanken, om hun bingokaart vol te krijgen. Daarmee maken zij kans op een ticket voor het Land van Fluwel, het tulpenbeleefpark in Sint Maartenszee.

De actie loopt in de regio’s West-Friesland en de kop van Noord-Holland van 22 tot en met 28 februari om 12 uur.

#voorjaarinjebol is een initiatief van LTO Noord en KAVB. Belangrijkste doel is om met bloembollen en bolbloemen kleur te brengen in de wintermaanden en daarmee de tuinen en huizen een fleurige voorjaarsinjectie te geven. Wat ook leuk is: zowel de makers als hun volgers op social media kunnen zo ervaren wat je allemaal met bloembollen kunt doen. De bollen- en bloemenkwekers hopen dat consumenten met veel enthousiasme bolbloemen en bloembollen blijven kopen om het in en om het huis gezellig te maken.

Partnerbijdragen

DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...
Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...

Meer nieuws