Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Winterse activiteiten in januari bij Museum BroekerVeiling

door | 15 januari 2024 | Cultuur, Dijk en Waard, Museum BroekerVeiling

Komende weken worden er een tweetal interessante bijeenkomsten georganiseerd door Museum BroekerVeiling. Op zondag 21 januari vindt een leerzame workshop De Kunst van Fermenteren plaats en op zondag 28 november een lezing van Arie Kaan over winters in Langedijk.

De Kunst van Fermenteren
Misschien ken je het nog van oma of uit grootmoeders tijd: de rijen ingemaakte potten in de voorraadkast. Vroeger was wecken en fermenteren heel gewoon. Nu is die mooie oude kunst van fermenteren helemaal terug van weggeweest. Het is een eeuwenoude techniek die over de hele wereld toegepast wordt om voedsel te conserveren en om smaak te verrijken.

Bij Museum BroekerVeiling kun je nu alles leren over ‘de kunst’ van fermenteren. Tijdens een boeiende workshop wordt je meegenomen op een ontdekkingsreis door de fascinerende wereld van fermentatie. De deskundige gidsen, Marylène en haar dochter Diane, brengen hun passie voor koken en hun jarenlange ervaring met fermentatie over naar jou. Met hun Franse achtergrond en liefde voor koken, brengen Marylène en Diane een uniek perspectief op deze oude ambacht. De workshop kost € 32,50 (inclusief drankje en hapje). De workshop wordt gegeven op zondag 21 januari om Aanmelden kan via info@broekerveiling.nl.

Winters in Langedijk
Hoe belangrijk was de winter voor de tuinders die de bewaarkool in hun schuren hadden liggen? Hoe moest die kool bewaard worden? En hoe moest die kool de veiling bereiken bij strenge vorst en een dikke laag ijs alle vaarwegen bedekte? Historicus Arie Kaan, geboren en getogen in Noord-Scharwoude, vertelt boeiend over deze winterse perioden.

Ook de schaatsmogelijkheden komen aan de orde in het waterrijke gebied van het Geestmerambacht. Langedijk heeft trouwens heel wat schaatskampioenen voortgebracht. En hoe kwam Langedijk voor de ruilverkaveling een strenge winter door toen er nog geen riolering was en de afhankelijkheid van steenkool groot?
De lezing vindt plaats op zondag 28 januari om 14.30 uur. Deelname aan deze lezing is gratis. Aanmelden kan via info@broekerveiling.nl.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws