Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Wintertijd: zondag 25 oktober om 03.00 uur

door | 21 oktober 2020 | Nieuws

De winter is in aantocht. Het wordt niet alleen kouder en donkerder, maar de klok gaat ook een uur terug – van zomertijd naar wintertijd.

Wanneer gaan we over op wintertijd?

Wintertijd – of standaardtijd – 2020 begint officieel op zondag 25 oktober om 03.00 uur, waarbij de klok een uur terug wordt gezet.

In 1996 voerde de Europese Commissie voor alle EU-landen dezelfde standaard in. Alle lidstaten moeten de zomertijd en wintertijd op hetzelfde moment laten ingaan: in het laatste weekend van maart en het laatste weekend van oktober.

In maart 2019 stemde een meerderheid in het Europees Parlement echter voor het afschaffen van de zomertijd in Europa.

De Europese parlementariërs willen dat elk land vanaf 2021 zelf kan beslissen over de zomertijd, maar het voorstel moet nog worden aangenomen door de Raad van Ministers voordat het in werking kan treden. Op dit moment is het nog hoogst onzeker of het zo ver komt.

De Europese Raad liet in juni 2019

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws