Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Zelfgeknutseld vuurwerk ontmanteld in Alkmaar

door | 5 januari 2021 | Alkmaar

Alkmaar – De politie heeft samen met de Explosieven Opruimingsdienst maandagavond een onbekend voorwerp onderzocht. in de Gaffelstraat Uiteindelijk bleek het te gaan om een half-ontbrande PVC pijp gevuld met PURschuim en sterretjes.

Een bewoonster had de pijp zien liggen in haar straat. Ze had de pijp meegenomen en in haar klikobak gedeponeerd. Omdat ze het toch niet helemaal vertrouwde belde ze de politie. Agenten bekeken de pijp en maakten foto’s. Deze zijn overlegd en besproken met specialisten. Omdat deze de pijp qua veiligheid niet vertrouwden werden maatregelen voorbereid om tientallen woningen te ontruimen tijdens het nadere onderzoek van de explosievenverkenners van de politie en de EOD.

Uit de nadere verkenningen werd duidelijk dat de bewoners niet hun huizen hoefden te verlaten. De restanten zijn vervolgens meegenomen door de politie en worden vernietigd.

Partnerbijdragen

Werk jij graag met mensen en heb jij een passie voor verkopen? Dan heeft totaalBED een toffe baan voor jou! Jordi (23) is verkoopadviseur bij totaalBED en...

Meer nieuws