Dijk en waard nieuws

Het laatste nieuws uit gemeente Dijk en Waard en regio

Zware storm op komst voor heel Nederland

door | 15 februari 2022 | Laatste nieuws, Nieuws overzicht

Zeer zware stormen verwacht. (Orkaankracht), misschien nog wel heftiger dan de storm van 2013 en 1990!

Voor zowel Donderdag als Vrijdag krijgen wij te maken met twee onafhankelijke zware of zeer zware stormen. Lokaal kan er zelfs windkracht 12 komen te staan, dit is de zwaarste in zijn categorie.

Met nog maar 48 uur (storm 1) en 72 uur (storm 2) te gaan, worden de weerkaarten nu steeds betrouwbaarder. Dat het minimaal tot een zware storm gaat komen is dan ook zo goed als zeker. Wij houden rekening met een landelijke opschaling naar code rood. De vertaling voor code rood geldt : Wees voorbereidt op klimaat ontwrichtend weer met schade tot gevolg aan gebouwen, en gevaarlijk voor mens en dier.

De zwaartepunt is nog wel onzeker. Sommige modellen verwachten de zwaartepunt rond Rotterdam en Zeeland, maar de meeste modellen gaan voor de provincies : Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, en Groningen. Maar ook overige provincies moeten rekening houden met (zeer) zware windstoten.
Enkele modellen verwachten hogere windsnelheden, zo hebben wij kaarten van 160/175 kmph gezien, maar dat is echt nog even koffiedik kijken.
Tot slot, dat deze stormen waarschijnlijk zo heftig en zwaar gaan verlopen, komt door een straalstroom dat recht boven ons land ligt. Nederland zal samen met Engeland, en een klein deel van Duitsland dan ook het zwaarst getroffen land worden.

Partnerbijdragen

Wil jij werken als Hairstylist bij de meest toonaangevende kappersketen van Nederland? Now is your chance! Bij Cosmo Hairstyling it’s all about hair. Wij zijn...
DALI woningstoffering zoekt een: leerling stoffeerder(s) Bij verschillende opdrachtgevers liggen uitdagende projecten op je te wachten. Samen met je directe collega’s ben je verantwoordelijk voor...

Meer nieuws